"Раднику" трофеј у Купу РС!

Фудбалери бијељинског Радника освајачи су Купа Републике Српске за сезону 2016/17, након што су у двомечу били бољи од требињеског Леотара (2:0, 2:1).

Република Српска 24.05.2017 | 22:00
"Раднику" трофеј у Купу РС!
Радник из Бијељине четврти пут у посљедњих пет година освојио је Куп Републике Српске.

Бијељинци су у двомечу били бољи од требињског Леотара укупним резултатом 4:1.

Први меч у Бијељини окончан је побједом домаћина 2:0, док су Бијељинци били бољи и у данашњем реваншу на "Полицама", гдје су славили резултатом 2:1, иако су након првих 45 минута имали гол заостатка.

Леотар је доминирао у првом полувремену и предност Бијељинаца из првог меча преполовио већ у трећем минуту сусрета, када је након одличне акције домаћих мрежу Младена Лучића затресао Драган Ристић.

Ипак, фудбалери Радника, који наступају у два ранга вишем такмичењу, преузели су теренску иницијативу у наставку меча, те стигли до преокрета.

Млади фудбалер Радника Јован Мотика повриједио се у 43. минуту, те је своје мјесто уступио Демиру Пеци. Фудбалер који је ове године због повреде пропустио бројне утакмице у 55. минуту донио је гостима изједначење.

Коначних 1:2 поставио је још један "резервиста" у редовима Радника. Александар Китановић добио је шансу у наставку меча и искористио је четири минута прије истека 90. минута.

Радник се по броју трофеја у Купу Републике Српске тако изједначио са Борцем. Бијељинци и Бањалучани сада имају по пет пехара и најтрофејније су екипе у најстаријем и најмасовнијем такмичењу Српске.

С друге стране, Требињци су остали на два освојена трофеја.

Марко Обрадовић, који је постигао оба поготка у првом мечу, проглашен је за најбољег играча финала Купа РС. Поклон бон од 300 КМ нападачу Радника уручио је предсједник ФС РС Миле Ковачевић.

Први човјек куће фудбала у РС уручио је и пехар капитену Бијељинаца Станку Остојићу.