Руни се вечерас опрашта од Манчестер Јунајтеда?!

Капитен Манчестер Јунајтеда Вејн Руни могао би у финалу Лиге Европе да одигра последњу утакмицу за 'Црвене ђаволе'.

Фудбал 24.05.2017 | 11:00
Руни се вечерас опрашта од Манчестер Јунајтеда?!
Јунајтед игра у среду од 20.45 у предграђу Стокхолма Солни против Ајакса, у борби за трофеј другог по квалитету европског такмичења, али и пласман у Лигу шампиона.

Најбољи стрелац у историји Јунајтеда ће највероватније утакмицу почети на резервној клупи, на шта се ове сезоне навикао, пошто је изгубио место у првом тиму код тренера Жозеа Мориња.

Руни је за 13 година на Олд Трафорду освојио бројне трофеје, али би на крају сезоне могао да напусти клуб, иако му уговор истиче за две године. Претходних месеци медији су спекулисали о његовом повратку у Евертон, као и о одласку у САД или Кину.

Мурињо је прошле недеље, у последњој утакмици у Премијер лиги против Кристал Паласа, која је била без такмичарског значаја, одмарао стартере, а Руни је био један од ретких старијих играча у екипи за дуел.

Када је у завршници утакмице излазио игре, Руни је аплаудирао навијачима на све четири трибине стадиона и погнуте главе напустио терен.

Он је са 253 гола најбољи стрелац Манчестер Јунајтеда, а са 53 поготка најбољи је стрелац репрезентације Енглеске. Пет пута је освојио шампионску титулу у Премијер лиги, три Лига купа, ФА куп, Лигу шампиона, Светско клупско првенство и четири Комјунити Шилда.

Ваза је на конференцији за новинаре уочи полуфиналне утакмице Лиге Европе против Селте рекао да му је приоритет да игра фудбал. Упитан да ли мисли на фудбал у Манчестеру, Руни је одговорио: "Наравно".

Мурињо је рекао да неће продати Рунија против његове воље.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар