НБА: Преокрет Кавса за корак до финала!

Кливленд Кавалирси дошли су на корак до пласмана у треће узастопно велико финале НБА лиге трећом победом над Бостон Селтиксима у финалу Истока – 112:99.

Кошарка 24.05.2017 | 10:45
НБА: Преокрет Кавса за корак до финала!
Ипак, иако су лишени помоћи првог плејмејкера и највеће звезде Ајзее Томаса, који је завршио сезону, момци из Масачусетса могли су још једном да шокирају шампиона, али је онда Кајри Ирвинг преузео ствар у своје руке у трећој четвртини и двоцифрен минус претворио у рутинску завршницу.

Гости су одлично почели, после 12 минута кошарке имали су десет поена вишка, да би са идентичном предношћу отишли на велики одмор. Међутим, онда се пробудио 'Унцле Дреw' и са 21 поеном у трећем периоду, који су Кавси добили (40:23) у потпуности преокренуо ток сусрета.

Додатни проблем за домаће представљала је чињеница да је Леброн Џејмс већ на полувремену имао четири фаула, али је 'Краљ' успео да изнивелише ситуацију, сачува се од даљег 'проблема' и дâ значајан допринос тријумфу.

Још једном је блистала велика тројка тима из Охаја, која је убацила рекордан број поена комбиновано од када је заједно у Кливленду – 93!

Најефикаснији је био управо Ирвинг, са рекордом каријере када су доигравања у питању – 42 поена (11/15 за два, 4/7 за три), четрии асистенциије, три скока.

Најбоље га је пратио Брон са 34 поена (14/21 за два, 1/6 за три), шест асистенција и пет ухваћених лопти, док је Кевин Лав имао по 17 поена и скокова, уз пет додавања и две блокаде.

Осим 'тројке', истакао се још Тристан Томпсон са по седам поена и ухваћених лопти, а Џеј-Ар Смит и Иман Шамперт додали су по пет.

С друге стране, код гостију је најбољи био Ејвери Бредли, јунак тријумфа из трећег меча, са 19 поена (6/12 за два, 1/7 за три), пет скокова, три асистенције и две украдене лопте.

Ал Хорфорд забележио је 16 поена и седам скокова, Џеа Краудер имао је поен и ухваћену лопту више, док је Кели Олиник убацио 15 поена.

Серија се сада поново сели у Бостон, а противника Голден Стејт Вориорса у борби за прстење, односно репризу претходна два финала, могли бисмо да сазнамо у петак ујутру, пошто је наредни сусрет на програму између четвртка и петка од 02.30.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар