ФС БиХ: Страшна казна за Широки Бријег!

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза БиХ жестоко казнила Широкобријежане због нереда на реванш утакмици Купа БиХ против Сарајева.

Фудбал 24.05.2017 | 07:45
ФС БиХ: Страшна казна за Широки Бријег!
Широки Бријег кажњен је од стране Дисциплинске комисије Фудбалског савеза БиХ са 25.000 КМ и седам утакмица без присуства публике, одлучено је на данашњој сједници одржаној у Сарајеву.

У реванш мечу Купа Босне и Херцеговине, навијачи Широког Бријега усташким повицима "За дом спремни", а затим и "Убиј балије" бацили су мрљу на све што се дешавало на терену, те звиждањем химни БиХ и употребом пиротехничких средстава и убацивањем предмета у терен "приморали" ДК ФС БиХ да одреди једну од највећих казни у историји бх. фудбала.

Екипа с "Пецаре" тако ће првих седам домаћих мечева наредне сезоне играти без присуства гледалаца.

Појашњено је како је Широки Бријег кажњен због"пропуста у организацији утакмице, подстицања мржње према другим лицима по основу нације и религије од стране навијача, скандирања фашистичких слогана, омаловажавања државне химне, употребе пиротехничких средстава, те дистрибуције алкохола на стадиону".

Осим Широкобријежана, због пропуста у лигашким утакмицама кажњени су још ФК Сарајево (2.500 КМ), те ФК Жељезничар и НК Челик са по 1.500 КМ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Исправно

24.05.2017 06:30

Само по дзепу, имају камењари пара да плате.

ОДГОВОРИТЕ