Шампиони главу доле - Кентаки Кид се прати на небеску стазу!

Марк Маркез, Хорхе Лоренцо, Луис Хамилтон, Макс Верстапен и многи други октански спортисти данас жале за прерано настрадалим мотоциклистичким асом. . .

Остали спортови 24.05.2017 | 23:45
Шампиони главу доле - Кентаки Кид се прати на небеску стазу!
Краљевска класа и најбржи цирцус данас су тихи, само друштвеним мрежама одјекују речи великана. Због Никија Хејдена данас нема разлике у тимским бојама, генералним пласманима и претњама пред трку. Данас се Ники Хејден прерано прати са овога света на небеску стазу на којој кругове врти Ајртон Сена…

Подсетимо да је амерички мотоциклиста у понедељак подлегао повредама које је задобио у удесу. Возио је, гле те ироније само бицик, а ударио га је аутомобил марке Пежо у италијанском граду Римини. Лекари су се до јуче борили за његов живот, али авај… Хејдење упалио свој мотор и одвезао се на небо. Његово велико срце је одустало је од овоземаљске трке!

Ники Хејден је за собом оставио неизбрисив траг у свету мотоциклизма. Због тога не треба да чуди што речи саучешћа стижу не само од његових ривала. Данас су једно Мото ГП, Формула 1 и Наскар. Сви тугују за Кентаки Кидом.

“Захвалан сам времену у ком сам био привилегован да те познајем. Почивај у миру, молим се за тебе и твоју породицу”, речи Кејсија Стонера упућене Хејденовим најмилијима преко Твитера.

“Јако тужно! Не могу да живот може да буде толико окрутан. Моје искрено саучешће Никијевој породици и пријатељима”, каже Хорхе Лоренцо, а затим следи Марк Маркез.

“Ја сам сломљен. Ова вест ме је тешко погодила. Ми те никада нећемо заборавити”, речи су мотоциклисте Репсол Хонде који је лично изразио речи свог бола мимо званичног саучешћа упућеног од стране екипе.

“Драги Ники, жалимо што смо те изгубили. Нека те бог држи високо, јер ти си заувек у нашим срцима. Моје мисли и молитве су упућене теби и твојим најмилијима”, саучешће је Луиса Хамилтона, а његове речи бола у истом маниру дели и Макс Верстапен.

“Још увек не могу да верујем. Био си јединствен тип невероватне душе. Хвала ти за све што си нам пружио”, речи су Пола Еспаргара, а ми ћемо овде ставити три тачке… Наравно, то чинимо с разлогом јер говоримо о готово бескрајном списку мотоциклиста и аутомобилиста рањеног срца.  

На крају, вредно је да споменемо да је Ники Хејден током каријере у Мото ГП шампионату у трајању од 2003. до 2015. године уписао 218 стартова, три победе и 28 подијума. Он се од прошле сезоне такмичио у Светском супербајк шампионату. Тамо је прибележио једини тријумф, и то у Малезији пре нешто мање од годину дана.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар