Интервју - Александар Пријовић: Сад или никад!

Србија на Мундијалу, ПАОК у Лиги шампиона – доста је било патње! 

Фудбал 24.05.2017 | 23:30
Интервју - Александар Пријовић: Сад или никад!
Српска верзија Златана Ибрахимовића, човек који би могао да донесе репрезентацији Србији много. Нападач – разбијач који редовно постиже необичне голове. За мање од пола године оставио је снажан утисак у солунском ПАОК-у и најавио да би могао да буде адут селектора Славољуба Муслина у походу Орлова ка Мундијалу.

Освојио је већ Пријовић са ПАОК-ом грчки куп, а за тим који тренира Владимир Ивић дао је победоносни гол против Паниониоса у последњој првенственој утакмици. А начин на који је то урадио подигао је на ноге публику на стадиону Тумба. 

“Леп гол, најважније да смо победили. Много нам је било важно да освојимо три бода, претходне утакмице нисмо играли у складу са могућностима и квалитетима екипе. Надам се да ће овај меч да нам буде прекретница и да ћемо ући у серију победа, осигурати прво место у плеј-офу и заиграти у квалификацијама за Лигу шампиона”, рекао је Пријовић у разговору за МОЗЗАРТ Спорт.

И управо је освојени трофеј у националном купу, према његовим речима, био нека врста мелема на рану навијачима солунских црно-белих.

“Први циљ смо остварили, освојен је куп. Ово је велики клуб, а нема титула колико у ствари заслужује. ПАОК претходно 14 година није освојио ништа и навијачи су патили. Имали смо огромну подршку навијача, поготово у полуфиналу када смо први меч са Панатинаикосом изгубили са 2:0, па смо у реваншу добили са 4:0 код куће. Надам се да ће следеће сезоне бити дупла круна.”

Србин рођен у швајцарском Сент Галену зимус је стигао у ПАОК оборивши клупски трансфер рекорд. Имао је И пех са повредом рамена у марту, али се успешно И брзо изборио за повратак на терен.

“Прилично сам задовољан и екипом и својим головима. До сада их је било 10, могу још. Неке добре прилике нисам успео да искористим. Одговара ми ова екипа, игра офанзивно, то ми је битно. Требају ми квалитетни саиграчи који могу да ми наместе добру лопту за гол. Наравно, очекујем да ће следеће сезоне бити још боље, када се потпуно навикнемо једни на друге. У сваком случају, имам велика очекивања”.

Каже да му је било лако да се навикне на метрополу на северу Грчке у сваком смислу – на терену и ван њега. Што вероватно и не чуди јер је од 16 године променио шест земаља.

“Све је феноменално, град је фанстатичан, имамо огромну подршку навијача. Ту је наравно и притисак јер се на сваком мечу очекује победа. Али, то и очекујем од самог себе. Није ми проблем, хоћу и на тренингу да победим, то ми је тако природно.”

Олакшавајућа околност за Пријовића у Солуну свакако је чињеница да и у стручном штабу и у екипи има доста играча са ових простора.

“Уживао сам претходно и у Легији где је било доста Срба и људи са Балкана. То ми је и овде битно. Лакше ти тренер објасни шта хоће, имам директну комуникацију. Напредујем из дана у дан.”

Пријовић је зимус са солунским Двоглавим орлом потписао уговор до 2021. године и тренутно му је само ПАОК у мислима.

“Био сам млад, неискусан и наиван у прошлости. Сада сам зрелији. Додуше, никад се не зна у фудбалу шта може да се деси. Сада сам овде, хоћу да побеђујем, дајем голове и освајам трофеје у дресу ПАОК-а.”

Посебан осмех на лицу овог нападача изазвало је помињање репрезентације Србије за коју би, барем њен сениорски тим, требало да дебитује 11. јуна у мечу против Велса.

“Мени је огромна част да играм за Србију. Стварно хоћу да помогнем екипи колико год могу. Најважније је да се победи следећа утакмица и побегне Велсу на путу ка Мундијалу у Русији. Остварио ми се дечачки сан овим позивом селектора.”

Није, међутим, све ишло тако брзо када је у питању наступ Пријовића за Србију. Испречила се папирологија у претходном периоду, пошто је овај момак најпре наступао за кадете Србије, па млади тим Швајцарске.

“НИсам знао да би то могао да буде баш толики проблем. Нешто су ми новинари још у Пољској помињали да могу, па да не могу да играм. У суштини, срећан сам да се то све завршило како треба. Спреман сам и једва чекам”.

Нападач ПАОК-а јасно означава репрезентацију Србије као главног фаворита у квалификационој групи за Мундијал 2018.

”Нема ту шта много да се прича. Види се колико је Србија квалитетна по именима клубова за које наступају наши репрезентативци. Верујем да је ово прекретница да коначно кренемо добрим путем јер у претходном периоду и није баш било како треба. Наравно, причам то гледајући са стране, јер нисам био ту, до сада. Све изгледа прилично добро и зато је Србија фаворит у групи”.

Пријовић је показао прилично добре “дипломатске” способности када смо га на крају питали да открије који му је српски фудбалски клуб најближи срцу.

“Не могу да кажем да сам навијао за неки српски клуб. Уосталом, нисам био ни на Партизановом или Звездином стадиону. Али, знамо да се код нас навијачи деле само на та два табора. У принципу навијам за све српске клубове који изађу у Европу. Желим им све најбоље… Дипломатски, зар не?”, уз осмех је закључио Пријовић.

Једно је сигурно. Репрезентација Србије у Пријовићу има правог солунског ратника који је спреман да гризе по терену и цепа мреже како би се Орлови дочепали Мундијала. То је више него довољно.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар