КЛС: Партизан једва побиједио Динамик!

Кошаркаши Партизана остварили су десету победу у Кошаркашкој лиги Србије победом над Динамиком од 87:83 после продужетка.  Партизан решио Мутин ребус, Андрић спречио шок на Дорћолу! Сјајни Динамик поклекао тек у продужетку против црно-белих - 83:87!

Кошарка 22.05.2017 | 21:30
КЛС: Партизан једва побиједио Динамик!
Црно-бели су у прошлом колу као домаћини савладали вечитог ривала за којим сада настављају потеру на табели КЛС. Оба тима сада имају по девет победа и један пораз.

Црвена звезда је у својој утакмици 10. кола победила ФМП. Вечити су бодовно изједначени на табели, с тим што Партизан има слабију кош разлику од екипе Дејана Радоњића.

Две беспрекорне четвртине Партизана и онда пад. Срећом, не трагичан. Црно-бели су на Дорћолу умало срушили све добро што су урадили ове сезоне у српском шампионату, али су ипак савладали Динамик са 87:83 и то после продужетка, за наставак трке са Црвеном звездом на лидерској позицији у МОЗЗАРТ Суперлиги.

Малени клуб Муте Николића испрсио се пред фаворизованим ривалом и умало исписао једну од најлепших страница у клупској историји у дебитантској сезони. Опет, упркос поразу, Дорћолци могу да буду задовољни јер се на Старом граду игра лепа кошарка, а у то су могли да се увере сви који су ово фино пролећно вече провели у малој дворани у Дунавској улици. 

Партизан је одиграо заиста беспрекорно прво полувреме, које је обележио Вил Хечер са 10 поена. Све је у игри Џикижћевог тима функционисало солидно, поготово шутеви за два (13/18) и три поена (6/12). На другој страни маестрални Девин Брукс је држао Динамик у игри са сјајних 14 поена, али је Партизан на одмор отишао са великих 12 поена разлике - 50:38.

Несхватљиво је ипак како су црно-бели дозволили Динамику да оживи у трећој деоници. Тим са Дорћола просто је затрпао кош црно-белих, а предњачио је некадашњи кошаркаш Партизана Марко Чакаревић. Сјајно крило је било инспирисано у окршају са бившим тимом, а одлично је разигравао и Брукса, па је после сјајне серије која се пренела у четврту четвртину Динамик стигао на великих 66:60 после свега два минута игре у последњој деоници.

Али, онда је на сцену ступио Михајло Андрић. Са две везане тројке донео је изједначење, вратио Партизан у игру и трасирао му пут ка победи. Динамик се није предао, држао је ритам и прикључак до самог краја, а док је Андрић на другој страни "чупао" црно-беле, Брукс иЧакаревић им нису дозвољавали да се одлепе и победе. У последњим секундама Брукс је чак имао и шут за победу, али је промашио и отишло се у продужетке - 73:73.

Тамо је Партизан ипак испољио квалитет и захваљујући здруженим поенима Маринковића, Бирчевића и Величковића, наравно уз још једну добру ролу Михајла Андрића, уписао је девети тријумф у МОЗЗАРТ Суперлиги и спречио велико изненађење.

Најефикаснији у редовима црно-белих био је херој тријумфа Михајло Андрић са 17 поена.Новица Величковић и Вил Хечер убацили су по 12, док је Бирчевић постигао 10 кошева. У редовима Динамика сјајан је био Девон Брукс који је убацио чак 31 поен, као и Марко Чакаревић са 20 кошева. 

ДИНАМИК - ПАРТИЗАН 83:87
/20:26, 18:24, 22:10, 13:13, 10:14/

Дворана: Хала Динамик;
Гледалаца: 500;
Судије: Обркнежевић, Николић, Арсенијевић;

Динамик: Ћирковић, Милосављевић, Беслаћ, Лазић 8, Гавриловић 5, Брукс 31, Нађфеји, Чакаревић 20, Радуловић 6, Торњански, Френд 11, Седмак 2.

Партизан: Ратковица 9, Врабац 7, Јовановић, Маринковић 10, Величковић 12, Мајсторовић 6, Бирчевић 10, Копривица 2, Андрић 17, Хечер 12, Карахоџић, Луковић 2.

РЕЗУЛТАТИ 10. КОЛА:

Црвена звезда - ФМП Железник 77:69
Вршац - Мега Лекс 87:92
Динамик - Партизан 83:87 (73:73)
Борац Чачак - Спартак 84:76

ТАБЕЛА: Звезда 9-1, Партизан 9-1, ФМП 6-4, Мега 6-4, Динамик 4-6, Борац 4-6, Вршац 1-9, Спартак 1-9.

ПАРОВИ 10. КОЛА (четвртак): ФМП - Динамик, Вршац - Борац, Мега - Звезда, Партизан - Спартак.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар