КЛС: Звезда побиједила ФМП уз повреду Симоновића!

Без већих узбуђења у дербију 10. кола Суперлиге, црвено-бели скоро све време имали двоцифрену предност. Вратио се Лазић, а Симоновић повредио скочни зглоб.  Кузмић се играо са Пантерима, Симоновић искренуо зглоб! Црвена звезда лако са ФМП-ом.

Кошарка 22.05.2017 | 20:15
КЛС: Звезда побиједила ФМП уз повреду Симоновића!
Екипа Црвене звезде остварила је основни циљ у мечу 10. кола Суперлиге Србије.

Победила је ФМП Железник и поправила скор на 9-1, лакше него што говори резултат 77:69 (25:16, 16:16, 16:10, 20:27). То значи да ће остати прва на табели бар до четвртка и гостовања Мега Лексу.

ФМП (6-4) је поражен од Звезде и пети пут ове сезоне, али много мањом разликом него крајем априла у Железнику (64:91). Уз овакву игру изабраници Душана Алимпијевића не би требало да имају проблема око пласмана у плеј-оф, који би им уједно значио повратак у АБА лигу.

У оба тима није играо по један плејмејкер - Нејт Волтерс, односно Филип Човић.

Бранко Лазић изашао је на паркет после 20 дана паузе и пет пропуштених мечева, али је у 14. минуту Марко Симоновић после шута доскочио на ногу младог Раданова и уз болан израз лица морао да напусти терен.

Остаје да се види колико ће морати да паузира репрезентативац Србије, али Звездином стратегу Дејану Радоњићу никако да се испуни жеља да у континуитету ради са комплетним саставом. Симоновићу је по изласку из игре помоћ указана у свлачионици и тиме је завршио наступ на вечерашњој утакмици.

Резултатске неизвесности - нимало. Црвена звезда се у судару са ФМП-ом у десетом колу МОЗЗАРТ Суперлиге прошетала до девете победе. Пред 750 гледалаца у дворани "Александар Николић" комфорних 77:69 уз 16 поена Огњена Кузмића за повратак добре атмосфере у свлачионицу после прошлонедељног пораза у вечитом дербију са Партизаном.

Колико је у ствари лак посао имала Звезда може и најбоље говори податак да је Кузмић тих 16 поена постигао за 18 минута на паркету. ФМП једноставно није тим који би могао да изазове "старијег брата".

Да драме неће бити ни у назнакама видело се већ на самом почетку пошто је Звезда утакмицу отворила серијом 10:0, па иако се гости из Железника нису баш одмах предали врло брзо је постало јасно да ће актуелни шампион у Пиониру имати тежи тренинг.

Крајем треће деонице било је и максималних плус 19 за Црвену звезду - 54:35.

Добар утисак је донекле покварен детаљом из друге четвртине. Марко Симоновић је при доскоку искренуо зглоб због чега је изашао из игре и до краја меча се није враћао на паркет. Тренутно се не зна да ли је и колико озбиљна Симоновићева повреда.

Што се тиче вечерашње утакмице, повољна околност за домаће је била та убедљива предност са почетка, па су сви - Нејт Волтерс због лакше повреде није био у протоколу - добили шансу. У финишу се распуцао и Марко Гудурић па је стигао да кошгетерски учинак подигне до коте 15. Двоцифрен је био и Немања Дангубић са 10, уз осам скокова и четири асистенције. Стефан Јовић је постигао само три поена, али је уписао и седам скокова и шест асистенција.

Најефикаснији играч на терену био је ФМП-ов Александар Бурсаћ са 19 поена, Марко Љубичић је додао 13 уз осам скокова, Џона Болден 11.

ФМП тако није успео да сачува победу предности над Мегом, која је као гост савладала Вршац са 92:87 и сустигла Пантере на трећој позицији на табели. Огњен Јарамаз је пружио одличну партију са 26 поена, Алфа Каба је био велика подршка - 20 његових кошева. Још 14Сава Лешића, 12 Радосава Спасојевића...

Код Вршца, коме није помогла ни подршка чак 1.500 навијаче - два пута више но што их је присуствовало дуелу Звезде и ФМП-а - 20 поена и девет скокова веома доброг Николе Јефтића, те још 19 кошева уз осам скокова Стефана Фундића. Крила ипак нису могла сама мада су се трудили и искусни Бојан Крстовић (13) и Младен Павловић (11).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ФМП 77:69
/25:16, 16:16, 16:10, 20:27/

Дворана: Александар Николић;
Глеадалаца: 750;
Судије: Нешковић, Маричић, Милојевић;

Црвена звезда: Томсон, Дангубић 10, Митровић 7, Лазић 7, Добрић 8, Симоновић 3, Ракићевић, Џенкинс 1, Гудурић 15, Јовић 3, Кумић 16, Бјелица 7.
ФМП: Раданов 4, Давидовац 3, Апић 2, Бурсаћ 19, Шешлија 2, Кутлешић 2, Жижић 4, Љубичић 13, Радовановић, Остин 9, Болден 11.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар