Критике Тегелтије Славици Ињац

Министарство финансија Републике Српске сматра неприхватљивим и на законима незаснованим став директора Агенције за банкарство Српске Славице Ињац да би најекономичније било да супервизију системски значајних банака врши Централна банка БиХ.

Република Српска 22.05.2017 | 19:17
Критике Тегелтије Славици Ињац
"Имајући у виду рјешења новог закона о банкама, посебно у сегменту овлаштења Агенције за банкарство Српске у надзору системских банака, као и нове инструменте и мјере које је дужна да примјењује у надзору и рјешавању проблематичних системских банака, Министарство финансија има становиште да постоје сви потребни услови за несметану супервизију свих банака у Републици Српској", саопштено је из ресорног министарства.

У саопштењу је наведено да би свака промјена у погледу супервизије банака у БиХ представљала преношење надлежности са Републике Српске на заједничке институције БиХ, што је за Српску неприхватљиво, а Министарство финансија никада неће пристати на таква рјешења.

Из Министарства су поручили да Законом о Централној банци БиХ, овој банци није утврђена надлежност за надзор банкарског сектора, те сходно томе, Централна банка БиХ није ни оспособљена за вршење посредног или непосредног надзора над банкама.

"Уставом Републике Српске утврђено је да Српска уређује и обезбјеђује банкарски систем, те да је Законом о Агенцији за банкарство Републике Српске утврђено да је једна од основних надлежности Агенције спровођење мјера ради очувања стабилности финансијског сектора, на коју, у највећој мјери, утиче стабилност пословања системски значајних банака", саопштено је из Министарства финансија Републике Српске.

Ињац је данас оцијенила да би најекономичније било да супервизију системски значајних банака врши Централна банка БиХ јер је у сложеној заједници, каква је БиХ, немогуће сегментирано вршити надзор над банкама које послују на цијелој територији БиХ.

"То је рјешење које већ постоји у Европи јер Европска централна банка врши супервизију системски важних банака на цијелој територији Европе, па су много значајније државе, попут Њемачке, Аустрије, пренијеле ту надлежност на Европску централну банку", навела је Ињац.

Извор: СРНА

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

стедиса

22.05.2017 17:30

КАД ЦЕ ТЕ ВРАТИТИ НАСЕ ПАРЕ - багро лоповска ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудило

22.05.2017 17:55

Колико фирми има Тегелтија, нико о томе не говори. Фрфљо који не зна саставити једну реценицу.

Name

Мрцевци

23.05.2017 06:00

Хоце зена да скине са грбаце Тегелтију И њему слицну багру којој никад доста .У РС СВЕ ПРАВИ ДОМАЦИНИ И ДОМАЦИНСКИ СЕ ПОНАСАЈУ .БАГРА БЕЗОБРАЗНА.

Name

ОСНОВНИ СУД Бањалука

23.05.2017 07:46

Ми са Основног Додиковог Суда у Бањалуци ћемо,ако Додик каже,судити Европској Централној банци због њеног надзора. Има да буде како Додик и партија каже или неће бити никако....

Name

ЦББХ

22.05.2017 17:44

Спасава се Ињац од кривицног прогона тако сто пропагира супервизију на нивоу БиХ, а дугогодисњи је директор агенције којој је то основна надлезност. Колики је она промасај тек поциње да излази на видјело...а инаце је као директор само исла по руцковима и сетала Сарајевом да буде видјена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

22.05.2017 18:03

Послије спекулативног хапена дотицне због пропасти банкарског система и урусавање система Р С умјесто да робија у зеници она се вратила и појаљује се у медијима фуј

Name

АБРС

22.05.2017 18:57

Нису банке пропале јер је Агенција за банкарство неспособна вец јер су Ињац и компанија корумпирани и неспособни са становиста струке... Сва кривица за лосе стање у банк систему се треба прописати искљуциво Славици Ињац

Name

ЛИЈАН

22.05.2017 17:53

Какав гмаз Славица Ињац слобода за русење Агенције за банкарство РС треба.је вратити у творза кад је крала и варала ваљала јој је Агенција уцјенама и митом је остајала на целу агенције а сад кад јој запријети робија руди све гњида

ОДГОВОРИТЕ
Name

Касно

22.05.2017 17:53

Касно госп. Министре! О задрзавању супервизије банака на нивоу РС, сте требали размисљати са пропасти прве, Бобар банке...сад је вец касно. Губи се основ за постојање Абрс, јер су двије банке пропале и ко зна колико це их јос пропасти за вријеме васег "министровања" и незаинтересованости за банкарски сектор у РС....јер како сте прицали "ста ви имате са тим пропадањем банака у РС"! Не знам цега цес бити министар кад изгубимо контролу финансијског сектора у РС! Браво! На вријеме си се сјетио...али "мало сутра"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

22.05.2017 20:34

Банка није пропала него су покрадене паре из ње и то организацијом председника РС,премијера,министра финансија,директорице Ињац као бедема који је њих требао да спречи да то раде,градоначелници и директори који су депоновали градски новац и на крају власници банака.То је крадја и криминал.Пропала би могли реци да је радила са малим губитком дужи период али ово је школски примјер криминалне групе на највишем нивоу.

Name

Миладин

22.05.2017 20:47

Ињац је пославала по Бајиним законима-Реко Миле да даш томе толико и толико милиона- секташко право.

Name

Мико

22.05.2017 18:02

Бандо лоповска! нецете избјеци робију јер вас гони суд бих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ј луд збуњеног

22.05.2017 18:02

А зар треба питати ову Кењац за било какво мисљење?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРИ (ннн) ЕН

22.05.2017 18:21

Сто јој одмах нисте дали отказ?!!! Овако непријатности! Неко вријеме! Суд.БиХ ће је ослободити казне. Овце не памте, никаква штета. Опозиција мало да прича и ником ништа . Наша власт најбоље зна сто је најбоље за овце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рагиб

22.05.2017 19:05

А то је шишање. Беее

Name

прц

22.05.2017 19:52

КО је покрао милионе из бобар банке ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

22.05.2017 20:34

Ово је највеци злотвор свих времена,а сто се тице криминала нико му није раван.Најзалије ми је сто је Додик кога знам,око себе окупио овакву багру као сто је овај зваљави Тегелтија .Додик је изузетно добар као цовијек,али су му овакви ставили омцу око врата.Па ми смо немогу реци господине јер то ниси Тегелтија имали своју Агенцију за ревизије Банака,па сте их све олесили и стрпали под лед јаднице.Све Вам треба дати да управљате сем финанција,лазове један неписмени.х

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милћо

22.05.2017 23:33

Страшно,,,,немогу да вјерујем,њ на посао а 1500 људи из Бобар компаније тражи посао....ускоро и павловиц бизнис пада неодржив је а њој 4500 км Плате...стидите се ...треба вас.....,,боље да не пишем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зњ

23.05.2017 05:22

Тегелитија је највеци лопов којег се ни миле не мозе отарасит и посебна мафија која сефа милу јебе на сваком кораку...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

23.05.2017 05:41

Цињеница је да су двије банке затворене и да це вјероватно јос једна да се затвори. Медјутим то је нормално у условима трзисне економије, то се догадја и у развијеним земљама запада! Среца је да постоји агенција за осигурање депозита па су мале стедисе успјеле да намире своја потразивања. Проблем је сто је неко продао банку за 1 еуро а она реално вриједи неколико стотина милиона и за то су Иваниц и екипа узели провизију и на основу исте се баве политиком вец дуги низ година. Вјерујем да це гдја Славица Игњац бити смјењена и примјерено казњена ако постоји кривицна одговорност!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТЕВН ТЕГЕЛТИЈА ћић

23.05.2017 11:39

Ја сам чуо од Зорана Тегелтија мог синовца за некакво прање новца...реко ми је пери стриче капитал се тако стиче.. Ништа без офшор варијанти...ништа без Милбауера...ништа без ујнини Шкрбића...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо

24.05.2017 06:47

Треба вас у хапс обадвоје лопови и криминалци.

ОДГОВОРИТЕ