ТУГА: Преминуо "Кентаки Кид"!

Бивши Мото ГП шампион Ники Хејден преминуо је данас у 35. години од последица повреда саобраћајног удеса!

Остали спортови 22.05.2017 | 20:45
ТУГА: Преминуо "Кентаки Кид"!
Тужне вести стигле су из Италије. Ники Хејден (35) није успео да добије најтежу животну битку. Амерички мотоциклиста је преминуо данас у болници у Ћезени после пет дана тешке битке за живот.

Хејден је преминуо због тешких повреда главе и груди узрокованих саобраћајном несрећом пре пет дана. Тада је на њега налетео аутомобил док је у околини Риминија возио бицикл тренирајући за трку Супербајк шампионата. Приликом несрећног судара, Хејдење прво ударио у хаубу аутомобила, а онда и у ветробран. Возач Пежоа је прошао неповређен, али Хејдену није било спаса. Пет дана су се лекари у Ћезени борили за његов живот док је био у коми, али нису успели да му поногну.

Ники Хејден је бивши шампион Мото ГП шампионата у којем је дебитовао 2003. године. Три године касније је као возач Хинде победио у шампионској трци са Валентином Росијемшто се и данас самтра као једно од најузбудљивијих сезона у историји Мото ГП првенства. После шест година у Хонди је прешао у Дукати где је провео пет сезона да би се опет вратио у Хонду. Прошле године је напустио Мото ГП и преселио се у Супербајк шампионат. Последњи је Американац који је освојио титулу у Мото ГП шампионату.

Описивали су га као великог џентлмена и једног од најфинијих момака у мото спорту. 

Американац је био у критичном стању након што је имао саобраћајну несрећу у среду у италијанском Риминију, а саопштено је да је преминуо у болници у Ћезени.

На њега је у среду поподне налетео аутомобил, док је тренирао дуж италијанске јадранске обале за трку Супербајк светског шампионата. Он је са тешким повредама главе и грудног коша најпре хитно превезен у болницу у близини Риминија, а потом транспортован на клинику у Ћезени.

Лекари су констатовали повреде опасне по живот и ставили га у стање вештачке коме.

Популарни "Кентаки кид" је рођен у Овенсброу пре 35 година, а шампион у Мото ГП шампионату је био 2006. године.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар