Борд Ф1 тимова поручио...

Дајмлеровци, маните се Хонде и Мекларена! Мерцедес као “неће и хоће” да помогне Хонди, а Ред Бул и Форс Индија му то као бране.

Остали спортови 26.05.2017 | 14:30
Борд Ф1 тимова поручио...
Ред Бул и Форс Индија опомињу Мерцедес АМГ Петронас да се мане ћоравог посла и експедиције везане за помоћ Хонди у оживљавању технологије производње мотора. По њима свако треба да се бави својим послом. Тото Волф, главни Ф1 опуномоћеник Дитера Жечеа, директора Дајмлер концерна се по том питању прави невешт.

“Хонда је велика, престижна компанија. Они су сада у тешкој ситуацији и уверен сам да ће наћи начин како да превазиђу све ово без наше помоћи”, рекао је Тото Волф и одбио први налет оптужби по којима управо он води пројекат упадања Дајмлера у Хондине моторне одаје.

“Ми плаћамо за услуге Мерцедесу. Те паре не иду за развој мотора, већ за цео тим. Сигурно би било негативно за све нас да они ту технологију поделе са осталим нашим конкурентима”, глас је Боба Френлија, директора Форс Индије. На његов став иде и изјава Хелмута Марка из Ред Була.

“Не знам да ли је ово тачно, али није добра идеја”, закиључак је Хелмута Марка који јасно указује да би се Дајмлеровим мешањем у Хондин посао дошло у мат позицију. Једноставно, Мерцедес би се на мала врата увукао у још већи број екипа, па би на основу монополистичких правила до даске богатио развојни програм њихове матичне екипе. То би по речима људи из водећих спортских гарнитура Формуле 1 упропастило драж спорта јер би се све у мањој или већој мери свело на борбу за превласт између Мерцедеса и Ферарија.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар