Управа Партизана: Историјска титула, подвиг!

"Историјска победа", "титула свих партизановаца", "успех институције", само су неки од коментара челника Партизана после освајања титуле првака Србије.

Фудбал 22.05.2017 | 21:45
Управа Партизана: Историјска титула, подвиг!
Песма којом су челници Партизана у среду најавили шампионско славље на нишком "Чаиру", настављена је у недељу увече у свечаној ложи стадиона у Хумској улици.

Прослава титуле почела је оног тренутка када је судија Милорад Мажић означио крај последње првенствене утакмице у сезони 2016/2017 Суперлиге Србије против лучанске Младости (5:0).

Партизан је 27. пут постао првак државе!

Управни одбор новог шампиона, на челу са председником Милорадом Вучелићем, размењивао је међусобно честитке, али их и добијао од гостију и навијача.



Председник Партизана Милорад Вучелић

"Пресрећан сам! Све честитке играчима, Ивици Илиеву и Марку Николићу, а нашим навијачима захвалност. Једна титула у низу, пресрећан сам... Слатке муке због наших нападача, после тешких и непријатних. Ми смо играчки доминирали у овом првенству, концентрисали смо се на терен, на игру, на селекцију фудбалера и то је успех Партизана. Било је сумњи, али то све више није важно. Ово је велика победа наше екипе, једноствано - заслужена титула, на терену."

Генерални директор Партизана Милош Вазура

"Пре свега, честитке играчима, стручном штабу и Ивици Илиеву, који је добрим делом заслужан за ово. Наше је било да им обезбедимо да раде, а они су направили резултат. Данас је дошло преко 25.000 навијача, прелеп дан, данас слави Партизан."

Потпредседник Партизана Владимир Вулетић

"Подвиг сваког партизановца. Ово је титула свих нас. Најдража, најлепша и свакако најважнија титула Партизана, можда и у његовој историји. Ово је титула сваког човека у Партизану. У Партизану се зна ко шта ради, постоји јасна подела одговорности и надлежности. Ово је тимска победа институције и тако ће Партизан наставити даље, до 28. титуле, 30, 50. титуле."

Спортски директор Ивица Илиев

"Пуно ми је срце, али су и осећања чудна. Имали смо годину и по дана ситуације коју не бих пожелео никоме. Борили смо се много пута сами против свих. Не бих да се враћам, али то су чињенице. Толико смо желели титулу да смо сву своју енергију трошили за добробит Партизана. Изузетно сам поносан што сам део једног историјског успеха. Ово је антологија. Нисмо ни свесни шта смо направили. О овој титули ће се причати наредних 50 година."

Илиев је на почетку сезоне ангажовао Леонарда и Уроша Ђурђевића. Њих двојица су првенствену сезону завршили са по 24 постигнута гола.

"Рекао сам пре неколико месеци да би било најпоштеније да на крају буду изједначени. Они су у домаћим такмичењима најубојитији тандем у историји Партизана. Заслужили су обојица да буду на врху, али не бих заборавио ни остале играче. Сви су уписали максимум у ову титулу, а ја верујем и у 'дуплу круну'."

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар