Спанулис: Најмањи буџет, а невјероватне ствари!

"Успели смо да придобијемо срца навијача у Грчкој, не само оних који навијају за Олимпијакос", рекао је Василис Спанулис.

Кошарка 23.05.2017 | 12:00
Спанулис: Најмањи буџет, а невјероватне ствари!
МВП Фајнал фора Евролиге, веома елоквентни и забавни Екпе Јудо, поиграо се пре великог финала са Олимпијакосом речима и рекао:

"Wе неед то килл Билл".

Касније, центар Фенербахчеа морао је да се извињава јер су душебрижници ваљда помислили да ће Јудо и његови саиграчи заиста да усмрте, упуцају, избоду, пребију на мртво чувеног Василиса Спанулиса, који је због својих "грехова" у претходним завршницама евролигашких сезона стекао озлоглашени надимак "Килл Билл".

Звали су га "Биллy" пре тога, па је тај надимак еволуирао временом у поређење са култним ликом из Тарантиновог серијала, који игра смртоносна Ума Турман.

Без обзира на то што је криво схваћен, Јудо јесте рекао суштину - екипа нашег тренера Жељка Обрадовића "убила" је Спанулиса фантастичном одбраном у недељу увече и то је, када играте против "његовог" Олимпијакоса, најчешће пола обављеног посла.

Остало, догодило се само по себи, тако да је Спанулис на крају морао да честита бољем.

Предводник најуспешнијег тима Европе у последњих пет-шест сезона, јединог тима који је више од једном био првак континента у претходној деценији, а још два пута играо велико финале и губио само када је противник био домаћин, био је веома реалан у првој оцени истанбулске утакмице коју је Фенер преломио у трећој четвртини.

"Када имате противника који је у доброј форми као што је Фенербахче, а притом има и 13.000 навијача на својој страни, никако није лако", рекао је Спанулис, који је утакмицу завршио са девет поена, осам асистенција, али и шутем 2/7 за два, 0/5 за три, уз три претрпљене блокаде и две изгубљене лопте.

Један од најбољих европских кошаркаша свих времена није успео да понови партију од петка увече када је, као по навици, срушио ЦСКА са седам поена и асистенцијом за три минута и 15 секунди игре у четвртој четвртини.

"Замислите шта бисмо све могли да смо играли на нашем терену, шта бисмо постигли...", поновио је Спанулис да је било веома тешко играти пред Фенеровим навијачима.

"Ипак, поносан сам на наш тим, покушаћемо да останемо међу евролигашком елитом у будућности", додао је.

Потом је и појаснио на шта конкретно мисли…

"Имамо најмањи буџет међу топ тимовима Евролиге. Освојили смо две титуле првака и успут радили неке невероватне ствари. Успели смо да придобијемо срца навијача у Грчкој, не само оних који навијају за Олимпијакос", истакао је кошаркаш, који је уз посредовање српског менаџера Миодрага Ражнатовића, 2010. године поделио Атину и Грчку на два дела одлуком да директно из редова Панатинаикоса пређе у Олимпијакос.

Тада се на неки начин растао и са садашњим тренером Фенера, Жељком Обрадовићем, с којим није остао у добрим односима.

Ипак, у Фенеру има и неколицину пријатеља од којих је један играо с њим у Пиреју, а ради се о Костасу Слукасу.

"Веома сам срећан због Костаса. Сјајно је видети још једног Грка како осваја Евролигу", рекао је Спанулис, који има 34 године.

Занимљива анегдота везана је за њега и наступе на Фајнал форовима Евролиге. Када год је Спанулисова супруга била трудна, он је те сезоне играо Ф4 најјачег европског такмичења, а тако је било и овог пролећа.

У претходна три пута када је на бивша Мисс Грчке, Олимпија Копсониду, на свет доносила дечаке - "Били" је освајао Евролигу. Када се родила девојчица, изгубио је финале у Мадриду 2015. године.

Судећи према том тренду, Олимпија носи девојчицу...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар