Агаси је ту, сада стиже и ''Крокодил''!

Јубиларни 30. рођендан Новаку Ђоковићу донео новог тренера, али и спонзора!

Тенис 23.05.2017 | 10:30
Агаси је ту, сада стиже и ''Крокодил''!
Време је великих промена у животу Новака Ђоковића. Човек који је до пре годину дана апсолутно неприкосновено владао универзумом врхунског тениса, сада са друге позиције покушава да се врати тамо где му је и место.

Рутина коју је обављао преко једне деценије више не даје плодове и наш ас је одрадио велико пролећно спремање које је и даље у пуном јеку. Новак је данас напунио 30 година, а сви добро знају да је ова цифра јасна прекретница, вододелница у животу. Није за џабе испевана она "Стиже лето тридесето...".

Вишеструки гренд слем шампион је прво "почистио" стручни штаб, отпуш    тањем Марјана Вајде, Миљана Амановића и Гебхарта Фил Грича. И за сада је нашао само "замену" за Вајду у лику и делу Андре Агасија. Сарадња са можда и најбољим тактичарем који је икада узео тенски рекет у руке, је заиста одлична вест која тек треба да нам покаже плодове пошто њихови заједнички тренинзикрећу већ ових дана, пред сам Ролан Гарос. Управо париски гренд сле , где наш ас брани титулу, је била једна од најважнијих тачки у његовој каријери. И позитивно и негативно. Када је пре годину дана подигао пехар "Четири мускетара" то је имало погубан утицај на његову форму и однос према послу, пошто је  једноставно на неколико месеци престао да тренира. То му је замерио и Борис Бекер са којим је више него плодоносна сарадња прекинута на крају 2016. Резултат таквог односа према послу "убире" и годину касније, јер и даље покушава да наше "ону форму".

Након тренера, код Новака је дошла на ред и промена главног спонзора за опрему, тако да че уместо јапанског Јуниклоа, сада то бити Лакост. Објава о почетку сарадње "крокодила" и Београђанина најављена је за данас када ћемо видети у каквој опреми ће наступати на Ролан Гаросу.

Психијатри тврде да је свака промена дободошла када нема напретка, а Новак је за сада променио две велике ствари у професионалном животу. Улазак у четврту деценију живота ускоро ће "прославити" и рођењем другог детета. Чини се да је све спремно за велики повратак на врх.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар