Партизан шампион: Непобједиви - верзија 2017!

Црно-бели стигли до 27. шампионске титуле у својој историји.  Златна копачка – Урош Ђурђевић! Млади нападач постигао 24 гола, колико и Леонардо, али је одиграо мање мечева у Суперлиги.

Фудбал 22.05.2017 | 23:15
Партизан шампион: Непобједиви - верзија 2017!
Хумска цела црно-бела. Украшена пехаром првака. Да се памти и препричава, како је пролећа 2017. један тим био и остао непобедив. У серији започетој на Бањици, кад се више причало о инцидентима, падали су ове године сви редом, нико му осим Црвене звезде ни бод није узео, није било тима који је могао да се рве с Партизаном, толико доминантним за нашу лигу да ју је заслужено покорио.

У завршној утакмици првенства, Парни ваљак је тукао Младост из Лучана и у стварност претворио сан армије навијача. Исти онај сан који је прошлог августа личио на кошмар, али ко сад памти Заглебје, смену тренера, ко се сећа десетомесечног боравка на другом месту, празних трибина, бламаже на скупштинама… Никоме од безмало 27.000 Гробара ове недељне вечери то није важно, јер ће имати чега да се сећају кад буду листали алманах успомена. У њему ће писати:

“Тог 21. маја 2017. Партизан је постао шампион!”.

Наслов првака, 27. од постанка клуба, значи да се Партизан по броју титула изједначио са Црвеном звездом и да ће средином јула покушати да нападне Лигу шампиона. Са каквим тимом – тешко је оценити у овом тренутку, али да је овај који је савладао Младост “тата” у Суперлиги јасно је свима. Последњи су се у то уверили фудбалери из Лучана, који на Топчидерско брдо дошли растерећени, јер ће у Европу, а вечерас су постали колатерална штета. Увучени у вулкан Гробара и у амбијенту спремљеном за прославу титуле нису имали шансе. Осим оне да први честитају новом шампиону.

Трећи пут ове сезоне пресудио им је Леонардо. Дао је гол јесенас на истом месту, из слободног ударца, па онда отворио “тврд” меч у Лучанима, да би данас на феноменалан пас Марка Јанковића откључао браву гостију у 18. минуту. Већ тад је постало јасно да амбијент створен за славље има и резултатску потпору, иако је домаћину и реми био довољан. А акција Јанковића, то његово одигравање петом и потоња егзекуција Бразилца, модел су како Партизан може да игра. У будућности.

У већем делу ове сезоне побеђивао је “ружно”. Сад је спојио лепо и корисно, па је Јанковићев шмекерски пас илустровао да Марко НИколић зна не само да постави тактику, већ да му екипа игра атрактивно и сваки час мами аплаузе са ове сезоне никад пунијих трибина. Не рачунајући вечити дерби. Та фудбалска естетика оличена је и у поготку још једног Марка. Јевтовића. Његова стрела са 20 метара дигла је публику на ноге подједнако као и слична мајсторија Небојше Косовића, дриблинзи Леонарда у месту, или асистенција – а зар то није Партизан у својој бити? – Уроша Ђурђевића за 3:0.

Да, баш то додавање Ђурђевића показује шта је Партизан и(ли) какав би требало да буде. Несебичлук и поштовање колеге, који га је тако стигао на врху листе стрелаца (по 24 гола) показатељ је да је, што тренери воле да кажу, екипа функционише.

Као подмазана!

Златна копачка – Урош Ђурђевић! Млади нападач постигао 24 гола, колико и Леонардо, али је одиграо мање мечева у Суперлиги.

Више нема дилеме, преломни тренутак сезоне за Партизан био је долазак Уроша Ђурђевића. Некадашњи изданак фудбалске школе Црвене звезде одиграо је најбољу сезону у каријери и постао миљеник Гробара.

Капитен младе репрезентације Србије вечерас је добио Златну копачку за најбољег стрелца Суперлиге, коју му је предао Иван Ћурковић по завршетку утакмице против Младости из Лучана.

Ђурђевић је постигао 24 гола, колико и Бразилац Леонардо, али је одиграо мање утакмица у овој сезони, па је апсолутно заслужено понео овај ласкави трофеј.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Биги

23.05.2017 05:54

Поносан сам,данас,јер је мој и Вас Партизан-на терену показао игру ,фудбал и фер плаy.Партизан се воли,за партизан се зиви...навија и умире.Сампиони 2017... и јос дуги низ година... О најбољем све најбоље.Бања Лука и Република Српска је уз Сампионе...Гледао сам задњи дерби,лекција из фудбала,а ових дана и из морала,људскости...Јос КУП и ...мозда схвате.САÀМПИИИÒОННН ПАРТИЗАААН.

ОДГОВОРИТЕ