Обрадовић: Здрављем до трофеја!

Тренер Фенербахчеа после освајања Евролиге рекао да је тај клуб "здрав изнутра" и да је ове сезоне све постало лакше када се тим коначно комплетирао.

Кошарка 22.05.2017 | 16:15
Обрадовић: Здрављем до трофеја!
Жељко Обрадовић (57) је деветим трофејом Евролиге поправио свој ионако елитни статус међу европском тренерском гардом, али је након тријумфа над Олимпијакосом (80:64) у финалној утакмици, у први план истакао важност оствареног успеха за клуб у коме ради непуне четири године.

"Вероватно да је много важније што је ово прва европска титула за Фенербахче, него што је мени девета. Срећан сам и задовољан пре свега због играча, који су себи поставили овај циљ после финала изгубљеног прошле године", рекао је Обрадовић за "Спорт клуб".

Према његовим речима, Фенербахче је велики клуб по свим критеријумима и зато је заслужио да дође до врха.

"Здрави смо изнутра. Сви су радили за исти циљ, да се играчи осећају добро, пре свих председник Азиз Јилдирим. Навијачи нас прате све време, имају конекцију са тимом. Знам да ће ово славље да се пренесе на улице Истанбула и других турских градова и то је изузетан осећај. Сврха овог што радимо је да учинимо задовољним људе, а наравно и нас саме".

Фенер је ове сезоне имао доста проблема везаних за повреде, што је значајно утицало да жуто-плави у Топ 8 фазу уђу са петог места, без предности домаћег терена.

Након тога је истанбулски тим забележио пет победа из пет утакмица - само једну у неизвесној завршници - и постао шампион Европе.

"За нас је најбитније да смо пред четвртфинале против Панатинаикоса и после тога били здрави и имали добре тренинге. Кад си комплетан и кад укључујући јуниоре имаш 15-16 играча на располагању, тренира се краће, али јачим интензитетом, управо онако како треба у овој фази сезоне. Уз неке мале падове, изузетно смо одиграли финиш Евролиге", закључио је популарни "Жоц".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар