"Немојте се никад кладити против Калине!"

Српски репрезентативац Никола Калинић у веома опуштеном разговору након освајања Ф4 са Фенербахчеом поручио да је ово најважнији трофеј у његовој каријери и да никако не сме да се клади против њега.

Фудбал 22.05.2017 | 15:15
"Немојте се никад кладити против Калине!"
Фенербахче је првак Европе, а у томе је знатно допринео Никола Калинић!

Српски кошаркаш чија је каријера из године у године у успону - одиграо је практично савршен меч у дресу турског тима, не само дефанзивно, по чему је надалеко познат, већ и офанзивно пошто је постигао 17 поена (6/8 из игре).

Томе би требало додати да је са по пет скокова и асистенција, уз једну блокаду, заокружио једну "олараунд" партију, сигурно најбољу и најважнију ове сезоне.

У опуштеном разговору са репортером телевизије "СпортКлуб" заборавио је на све поштапалице и фразе које науче кошаркаше, па је искрено одговарао на питања и шалио се државши трофеј.

"Немојте се никада кладити против Калине! Много пута сам то показао", поручио је расположени Никола Калинић.

Није био МВП финала, та титула је припала Екпеу Јудоу, али о томе не размишља.

"Много смо срећни јер смо много радили за то, сваки дан смо размишљали о томе...", застао је и додао, у стилу претходног одговора: "Брате, ово је круна моје каријере. Пресрећан сам!"

Захвалио се посебно навијачима и говорио о односу са Жељком Обрадовићем.

"Мислим да смо се коначно сконтали и укапирао је шта може да добије од мене. Указао ми је велико поверење због тога, посебно у Евролиги, посебно пар последњих мечева. Ја волим да побеђујем, као и он", казао је Калинић и додао да му је честитао након сусрета.

"Надам се да започињемо једну династију. Могла је да нам буде друга титула, али...", отела се српском кошаркашу и псовка, што му нико неће замерити.

На Богдана Богдановића је на другачији начин деловало освајање трофеја, па није био толико опуштен попут свог саиграча из Фенербахчеа и репрезентације Србије, па је наставио са дипломатским одговорима и уз стандардне захвалности навијачима и организацији поручио да му је велика подршка била породица која је веровала у њега.

"Узбуђен сам и не могу да верујем да овако изгледа кад се освоји титула", казао је Богдан.

"Рекао сам пре Ф4 да сам много пута гледао ту утакмицу у Берлину, били смо нервозни, сећам се сваког момента и то искуство нам је помогло", додао је он и констатовао да му је криво због треће личне грешке због које је морао да преседи готово читаву четвртину.

Много се спекулише о томе да би могао у НБА, али...

"Не, не још... Имамо и турско првенство, прво да се концентришемо на то, па ћемо после о томе".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар