Титула у Хумској - Партизан је шампион!

Црно-бели савладали Младост из Лучана (5:0) и са нова три бода постали шампиони Србије! Ово је 27. титула првака државе за Партизан који се сада тако изједначио са Црвеном звездом по броју трофеја! 

Фудбал 22.05.2017 | 12:15
Титула у Хумској - Партизан је шампион!
Партизан је шампион Србије, 27. пут у историји!

Фудбалери Марка Николића наставили су низ од 36 утакмица без пораза у свим такмичењима, који је почео још у септембру, па су "петардом" над Младости из Лучана "сачували" три бода предности испред Црвене звезде, колико су и имали уочи последњег кола.

Црно-бели су на лидерску позицију стигли три рунде пре краја такмичења и задржали је до завршетка такмичења и на крају су освојили 58 бодова.

Тридесету победу у сезони против Младости, пред 26.785 навијача, који почињу да славе шампионску титулу у Хумској, Партизану су донели Леонардо (x2), Марко Јевтовић, Марко Јанковић и Небојша Косовић.

Ово је осма титула црно-белих у последњих десет сезона.

ПАРТИЗАН - МЛАДОСТ 5:0 (2:0)

Екипа Марка Николића, који је екипу преузео у августу након отказа Ивану Томићу, је у овом мечу одиграла зрело и мотивисано, потпуно је "претрчала" ривала који је одиграо врло лош меч, па на крају могу да буду и "задовољни" тиме да су примили пет голова, пошто су могли и више.

Серију је отворио Леонардо у 18. минуту након "пете" Марка Јанковића, да би предност у првом полувремену дуплирао и Марко Јевтовић "бомбом" са двадесетак метара.

У 64. минуту је Леонардо завршио још једну одличну контру Партизана, и на асистенцију Уроша Ђурђевића, стигао до 24. поготка у Суперлиги и тако се истовремено изједначио са својим партнером из напада.

Како ниједан од њих двојице до краја меча није дао гол - поделили су прво место на листи стрелаца, али с обзиром на то да је Урош Ђурђевић провео мање времена на терену - он је добио "златну копачку".

До краја сусрета видели смо још неколико одличних контри Партизана, погодак Марка Јанковића, али и још један гол са велике удаљености - стрелац је био Небојша Косовић!



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар