Нема пројеката у вези са сецесијом

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да нема ниједног пројекта или оперативне активности у Српској у вези са сецесијом, те да су промашене и неистините поруке званичника Стејт департмента Брајана Јиа који у Српској види сецесионистичке намјере које подстиче Русија.

Република Српска 21.05.2017 | 13:11
Нема пројеката у вези са сецесијом
Додик је истакао да нешто попут тога није на дневном реду било ког органа у Српској, нити Владе, нити Скупштине Републике Српске. 

"Да заиста имамо такве планове зар бисмо могли да их сакријемо? Напросто, нема их. Хипотетички напади нису несвојствени Јиу, званичнику који је овдје многе ствари и загужвао, па сада окривљује некога за неуспјех властите политике", рекао је Додик за београдску "Политику". 

Он је навео да је Ји водио политику са амбасадором САД у БиХ Морин Кормак, а сада, на крају мандата када не могу показати никакав успјех, преостају им само аргументи неистине којима прижељкују интервенционизам. 



"Ако би до тога дошло, нико више не би могао да састави БиХ. Његов приступ у којем за све и свашта криви Русију није непознат, али напросто није тачан. Русија овдје никада није вршила притисак", истакао је Додик. 

Предсједник Српске је навео да се може сагласити са Јием у оцјени да "БиХ ризикује да буде пропала земља" ако не проведе реформе. 

"БиХ је надомак пропасти била и прије 10 година и спасавана је само интервенцијом странаца, али када ја то кажем треба да идем у затвор. Реформе о којима прича Хојт Ји спровела је само Република Српска", истакао је Додик. 

Он је додао да реформе нису спроведене ни у Федерацији БиХ, нити на нивоу БиХ, те да је његов осјећај да се то тамо и не може спровести. 

"Био сам спреман подржати реформе на нивоу БиХ, али више нисам", рекао је предсједник Српске. 

Додик је навео да постоји могућност да је БиХ до сада опстала због интервенционизма бивше америчке администрације, али да ће зато сада пропасти. 

"Није могуће да је цивилизацијска памет концентрисана само у памети Клинтонове администрације која нам је наметнула ревизије Дејтона и тако задала смртни ударац БиХ. Једина шанса БиХ био је уставни концепт донесен у Дејтону. Устав и реалност у БиХ сада су сасвим различити и неко очекује да то успије. Зато ће БиХ пропасти", објаснио је Додик. 

Коментаришући изјаве предсједника СДА Бакира Изетбеговића да подјела БиХ није могућа без сукоба, Додик је нагласио да легитимна одлука за рат не би могла да буде донијета, те да Српска може без БиХ. 

"Не вјерујем у БиХ, имам право да промишљам. Кажњен сам због тога јер мислим својом главом, браним земљу и народ. Направите ви успјешну Босну и нећемо ићи одавде. Али ако је Босна пропала, шта је спорно да ми будемо самостални", упитао је Додик. 

Он је додао да "територија која се зове БиХ" не може да успије и из историјских разлога, али да је он човјек мира и да неће учинити ништа да мир буде угрожен. 

"Не позивам на сукобе, а Изетбеговић пуца из празног. Но треба да зна да када пређете ентитетску границу ви сте агресор", истакао је предсједник Српске. 

Додик је навео да је било покушаја да се укине Дан Републике Српске који је настао још прије Дејтонског споразума и који је обиљежаван свих ових година, а на свечаности су долазили и западни представници. 

"Неко је напрасно осмислио да понизи читаву колективну памет српском народу и одједном је то постао силан проблем", навео је Додик. 

Говорећи о наводном центру Републике Српске и Русије у Маховљанима сличном оном у Нишу, Додик је рекао да не зна начин како би коментарисао те измишљотине, те да га брине да ли тај центар прави Бакир Изетбеговић. 

Он је додао да не постоји разлог зашто Српска не би искористила помоћ Русије у хуманитарним операцијама, те да не разумије зашто се напада хуманитарни центар у Нишу. 

"Помогао је и НАТО, а Русија не може. Војна база стотину километара удаљена од Ниша је у реду, али није у реду када се постави пет хеликоптера за гашење пожара", рекао је Додик и додао да ће у будућности Српска прихватити сваку помоћ око елементарних непогода и на том плану ће бити захвални и Русији и Америци и Њемачкој. 

Предсједник Српске је истакао да су односи Републике Српске са Русијом "минијатурни" у односу на оне који Њемачка или Америка имају са Русијом, чак и у вријеме санкција. 

"Поштујем велику Русију, предсједника Путина и њихово интересовање за стање овдје, а они никада и ничим нису допринијели дестабилизацији. Босном није управљала Русија него бивша америчка администрација", рекао је Додик. 

Додик каже да је одбио да се у Јасеновцу рукује са Морин Кормак због санкција које су му уведене и забране контакта која се односи и на америчке грађане, јер није желио да јој направи неугодности поштујући њен боравак на мјесту на којем су се налазили. 

(Агенције)

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

@&@

21.05.2017 11:24

Ста це ово бити? А. Људи у оцекивању Референдума о независности вец једанаест година. Зато гласали једанаест година за СНСД. Е мој народе, поједи под сатором мало прасетине уз пиво и унисти будуцност своје дјеце!!! Гдје це дјеца радити, заколику плату радити итд итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре @

21.05.2017 11:49

Па код Свабе дзе би друго....

Name

борац

21.05.2017 11:52

Има и јос који му вјерују.

Name

алтец

21.05.2017 12:02

Са таквим криминалцима као сто су Додик,Бакир и Цовиц и Свајцарка пи пропала за сест мјесеци.

Name

милос

21.05.2017 13:59

Сто ЛАЗЕС БАЈА

Name

Разочарани СНСД

21.05.2017 18:54

Кукавицо поднеси оставку и марш у Русију. Издајицо дволична фолирантска.

Name

Федерација

21.05.2017 21:18

Како нема сецесије? Па немогу висе да вас издрзавам! А да вам платим карту у једном смеру?

Name

ЗАТО ИМА ПРОЈЕКАТА У ОФСОР ЗОНИ

22.05.2017 08:31

2000.ГОД.ДОДИК,МИЛЕ РАДИСИЦ И ДОКТОР ЛОЛИЦ ОДЛАЗЕ НА КИПАР КОД ВЛАДИМИРА ДЕЛИЦА ДА РЕГИСТРУЈУ ФАНТОМ ФИРМУ ГЛОРИ,ПРЕКО ГЛОРИ СУ ИЗ Р.СРПСКЕ ИЗВУКЛИ ПЕТНАЕСТАК МИЛИОНА А БИЛО ЈЕ ПЛАНИРАНО 90 МИЛИОНА. ФАНТОМ ФИРМА ВЛАДИМИРА ДЕЛИЦА УНИБРОС СТЕЕЛ У КОЈОЈ ЈЕ ДОДИК СУВЛАСНИК ЈЕР ЈЕ У ЊУ УПУМПАО ОПЉАЦКАНИ НОВАЦ Р.СРПСКЕ,У БАЊАЛУЦИ СУ РЕГИСТРОВАЛИ УНИБРОС СТЕЕЛ НА НЕКОЛИКО АДРЕСА,ЈЕДНА ОД ЊИХ ЈЕ ДРАГИСЕ ВАСИЦА 1,ДОДИК.ДЕЛИЦ И БАГРА ИЗ АУСТРИЈЕ СУ РЕГИСТРОВАЛИ,ТАКОДЈЕ У БАЊАЛУЦИ,НОВО РС ДОО И РСА ГАМИНГ ДОО. ОВА ДВА ФАНТОМА СУ РЕГИСТРОВАНА НА ОСНОВНОМ СУДУ У БАЊАЛУЦИ А КОД СУДИЈЕ МОНИКЕ КОВАЦЕВИЦ,СУДИНИЦИ КОВАЦЕВИЦ НИСУ БИЛИ БИТНИ ПОДАТЦИ ОСНИВАЦА ПА СЕ ЊИХОВИ ПОДАТЦИ И НЕЗНАЈУ,А О ПОРИЈЕКЛУ ОСНИВАЦКОГ НОВЦА ДА НЕ ГОВОРИМО. НОВО РС ДОО И РСА ГАМИНГ ДОО СУ РЕГИСТРОВАНЕ У СВРХУ ПРАЊА НОВЦА И ИЗВЛАЦЕЊЕ ИСТОГ ИЗ Р.СРПСКЕ,ДОДИК И ДЕЛИЦ СУ ВЛАСНИЦИ 20% ОВИХ ФАНТОМА ПРЕКО НАДЕ ИЛИЦ ИЗ БЕОГРАДА КОЈА ЈЕ У ЊИХОВО ИМЕ ПОЛОЗИЛА НОВАЦ,СВЕ ЗНА СУДИЈА МОНИКА КОВАЦЕВУЦ.ДАНАС ДОДИК СА ВЛАДИМИРОМ ДЕЛИЦЕМ УЦЕСТВУЈЕ У ВЛАСНИСТВУ ОФСОР ФИРМИ ВД ХОЛДИНГС ЛИМИТЕД И ПАНАМА ЦАРГО ЛИНЕС ЛТД. БАВЕ СЕ ЉУДИ ПРЕКООКЕАНСКИМ ПРЕВОЗОМ,У ПОСЈЕДУ ПАНАМА ЦАРГО ЛИНЕС ЈЕ ТРИ ХИЉАДЕ ТЕРЕТНИК КОНТЕЈНЕРА ЗА ПРЕВОЗ РОБА.СЈЕДИСТЕ ПАНАМА ЦАРГА ЈЕ У ПАНАМИ А ВД ХОЛДИНГС ЈЕ У ДУБАИЈУ. МИЛЕ НАМ ЈЕ КАО ПАБЛО ЕСОБАР,ЦУЈ ДОДИК И ПАНАМА,МОРА ПОЦЕТИ ТРЕЦИ СВЈЕТСКИ РАТ.

Name

борац

21.05.2017 11:51

Лазов прасина у оци народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зозон

21.05.2017 12:02

Јос кад би знао употребити зарез на правом мјесту ,иххх ,среци твојој краје неби било.....

Name

ре борац

21.05.2017 14:18

Ко је он и ста је то се зна вец 25 година (да је фукара), али проблем је ова кретенска-бандитска булумента око њега! Такодје и онај дио народа којег мозес купити за један сендвиц.

Name

боки

21.05.2017 12:07

Сад нема пројекта,сад ста фали да се одвојимо. Сад-ја сам Човјек мира,сад-реформе ме не интересују. Сад-ја браним народ и РС/!!/,сад они воде пропалу политику.....Јао мајко моја колико контрадикција. Он је ипак предсједник /!! /с дијагнозом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

21.05.2017 14:18

Није Додо никад говоруо о референдуму за независност.Ма то сам ја говорио.

Name

Миле

21.05.2017 12:08

Народе ово је само за новине бице сецесије само немојте никоме говорти то је наса тајна....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

21.05.2017 12:12

А народу си годинама обецавао референдум о независности Р.Српске.Главно обецање уоци избора а глупи народ се примао на те твоје празне прице.Надамо се да це овај народ кад тад се отријезнити и престати вјеровати твојим обецањима.Поред свега тога Р.Српска је економски унистена.Млади одлазе,те твоје прице да неце нико да ради су празне прице.Омладина која неце да ради за минималац од 400 марака је највриједнија омладина у ЕУ гдје се њихов рад цијени и постује...То је твоја политика баја,задузуј и нас називај не радницима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

21.05.2017 12:14

БАЈА ДАЈ ОТЦЈЕПЉЕЊЕ РС МОЛИМ ТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

21.05.2017 12:21

Који .овнар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

21.05.2017 12:34

Амбасадорица му је свезала уси на масну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мехмедалија

21.05.2017 13:13

Од економије се Зиви и стити национални дрзавни интереси а не од сатора стосе Једном једе пије у 4 године

Name

Петар

21.05.2017 12:41

Слазем се са пресједником. Није упитна БиХ, али и Република Српска унутар БиХ није упитна. Срби само тразе да се постује наса Република, која је гарант насег опстанка на овим просторима. Прица о сецесији је настала као одговор на позиве на укидање Републике Српске. Ја БиХ, видим као куцу на 3 спрата у којој зиве 3 брата и сваки брат има спрат, али је куца заједницка и мирна БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посавина

21.05.2017 17:21

Та прича је настала искључиво да би се скренула пажња јавности са катастрофалне економске ситуације у РС, у коју нас је довела актуелна власт.

Name

МИЛИЦА

21.05.2017 13:17

Опет прашина у очи. Па имал игдје некакве друге приче осим ове, ево то слушамо 15 година да је федерација гори дио БиХ, АЛИ ОНИ ЈОС НИШТА ПРОДАЛИ НИСУ.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

доменгини

21.05.2017 13:44

Додо,зезас..знам колико си за независност и бице тако...тзв бих је предодредјена да се скине са.вјестацких плуца..имас подрску 95% Срба..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

21.05.2017 14:05

Тако је!

Name

РАДОВАН ИИИ

21.05.2017 13:52

Па како сунце ти калајсано кад си прошле године усвојио Декларацију о самосталној и независној РС која се треба десити у 2018.години? Сад ће то брзо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.05.2017 17:24

Баја пљује па лиже.Ови што гласају за њега изабрали су лидера по својим манирима.

Name

дјиљкос

21.05.2017 14:26

Па ето ти твог лајања, па јеси ли свјестан ста си русији и србији направио са том главом од буковине?? Мислио си да мозес лајатуи гдје стизес а да за то нема санкција.Рекао си баја 2018 и сецесија и реферндум а сада се као правдас да нема таквог документа, има баја надји одлуке своје парастранке која не лици н астранку вец на удрузење једног лица

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

21.05.2017 14:30

Како се оно у народу казе....Будалу нити је.и нит куци поведи. Ко о цему он о "пропасти" БиХ. Од дрвета се сума не види...цега се год дотакне то пропадне. Богу хвала да га вец дуго нико ни за ста не пита, инаце би се стварно могло десити да и Босна послије толико вијекова пропадне.....Како се затвор све висе примице...све је нервознији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требава

21.05.2017 17:15

Баја,шта је са референдумом о самосталности 2018. године? Ти си то обећао а твоји ботови ударали на сва звона! Велики баја се малко укакио а мишеви завукли у рупе.

ОДГОВОРИТЕ