Лаказет се отворио: Људи, доста је било - одлазим!

На помолу најскупљи трансфер у историји Атлетика! Нападач Лиона потврдио да иде, говорио и Антоану Гризману, али и односу са досадашњим председником.

Фудбал 23.05.2017 | 08:30
Лаказет се отворио: Људи, доста је било - одлазим!
Сваки би га клуб у нападу пожелео. А добиће га - Атлетко Мадрид!

Александар Лаказет, ударна игла Лиона, преселиће се у Примеру и од лета ћемо га по свој прилици гледати у екипи Дијега Симеонеа. То је договор два клуба, наговештен, између осталог у изјавама сјајног центарфора. Чак и председника Лавова Жана Мишела Оле.

Сам Лаказет је, први пут без устручавања, открио да напушта клуб у коме се афирмисао.

„Мислим да је ово право време да одем. Желим да истражим нешто ново, да подигнем игру на виши ниво, да ставим себе под већи притисак. Знам врло добро како се котирам у европским оквирима, а ту - реално - нисам још признат у голгетерском смислу. Желим да видим могли ли људима да понудим одговор на питање које их мучи, да ли сам способан да напредујем“, прецизно ће Лаказет у интервјуу за Лекип.

Новинари најпознатијег француског дневног спортског листа тачно сат времена „цедили“ су Александра питањима, између осталог извукли од њега одговор да је пред потписом за Атлетико Мадрид. Што и није нека новост, јер су Јорганџије биле одавно заинтересоване, али су изгледа победиле Арсенал, Ливерпул, Вест Хем и Борусију Дортмунд, најозбиљније кандидате за његов потпис.

„Добар је тим Атлетико (смех). Клуб је годинама у завршницама Лиге шампиона. То је истовремено клуб који омогућава играчима да напредују. Гради се нови стадион. Ја сам тај који сам себи одређује судбину. Избор новог клуба заснован је на пажљивом одабиру простудираном минулих месеци.  Уосталом, тамо је и мој колега из репрезентације, Антоан Гризман“.

А њихово познанство траје дуго. И могло би да се продуби, јер су најаве да ће управо Гризман остати Атлетиков баш ако дође Лаказет, како би играли у тандему.

„Било би прелепо да од лета заиграмо у истој екипи. Почели смо као саиграчи у репрезентацији Француске до 18 година. Антоан је у почетку био стидљив. Баш као и ја. На таквим окупљањима увек се издвоје групице, а он је једни био сам. Онда смо се зближили, јер смо заједно играли у шпицу, а онда смо почели да се слажемо и у животу. После тога, Гризман се попео за неколико степеника на лествици вредности“.

Лаказет ће напустити Лион, али још није прецизирано под којим условима. Наводно, председник Жан Мишел Ола тражи 70.000.000 евра. Атлетико је спреман за најскупљи трансфер у историји клуба. Иако је, сам Ола, пре два прелазна рока одбио све нападе европских гиганата и ушао у рат са својим нападачем. Сад мора да га пусти, јер је после 35 голова на 44 овосезонске утакмице на врхунцу каријере.

„Мој однос са председником пре 18 месеци није био као сад. Права је реткост да се фудбалер, ма како се звао, слаже са свима током целе каријере. То што се десило међу нама је прошлост, сад су ствари изглађене. Нико не жели да науди овом другом. Заједнички циљ је да се растанемо у добрим односима. Важно је да клуб који је веровао у мене, изабрао ме кад сам имао само десет година, заради довољно новца на трансферу, после свега што смо проживели заједно“, додао је Александар Лаказет, који ће се вечерас, против Нице, опростити од клуба у коме је одиграо 274 такмичарске утакмице.

Сам Жан Мишел Ола није толико отворен као прва звезда тима, али је и он наговестио реализацију великог посла.

„Преговарамо са Атлетиком, али још ништа није потписано. Сачекаћемо још неколико дана“, додао је председник Лиона.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар