Обрадовић, Богдановић и Калинић у финалу Евролиге!

Екипе Фенербахчеа победила је Реал Мадрида у другом полуфиналу Фајнал-фора Евролиге са 84:75.  Жељкова одбрана прогутала Краља: Фенер поново напада трофеј Евролиге! Гигант из Истанбула славио у другом полуфиналу Фајнал фор а у Истанбулу.

Кошарка 19.05.2017 | 22:44
Обрадовић, Богдановић и Калинић у финалу Евролиге!
Изабраници Жељка Обрадовића заказали су тако сусрет са Олимпијакосом који је са 82:78 победио московски ЦСКА - велико финале игра се у недељу од 20.00, док је меч за треће место на програму три часа раније.

Почетак утакмице обележио је фуриозан старт "домаћих" играча који су преко Николе Калинића и Јана Веселог стигли до двоцифрене предности. Проблем за Мадриђане било је лоше расположење осталих играча, осми Серхија Љуља који је од 13 поена Реала у првој четвртини дао 11.

Током друге деонице мадридски клуб у више наврата смањивао је предност на једноцифрену, али, захваљујући одличној тимској игри на полувреме се отишло са резултатом 44:34.

Комплетно друго полувреме протекло је у серијама две екипе. Чим би се екипа Пабла Ласа прибрижила на једноцифрен заостатак, уследио је одговор Богдановића и компаније.

Покушавали су Мадриђани преко Керола и Љуља да се врате у утакмицу, али је Фенер као што смо рекли, увек имао спреман одоговор и потпуно заслужено прошао у друго узастопно финале великог такмичења.

Другу годину узастопно Фенербахче ће играти у финалу Евролиге. Екипа Жељка Обрадовића у потпуности је надиграла Реал Мадрид у полуфиналу Фајнал фора у Истанбулу, па ће у недељу на мегдан Олимпијакосу – 84:75.

Фенербахче је знатно спремније ушао у ову утакмицу, Обрадовић је добио тактичку битку на паркету против свог некадашњег ученика, а његов тим је имао резултатску контролу током свих 40 минута. Једини играчи Реала који је успели да искоче изван канџи одбране који је наместио најтрофејнијиј тренер Европе били су Серхио Љуљ и Џејси Керол, али су остали играчи Краљевског клуба били значајно испод њиховог нивоа.

Са друге стране, сви играчи којима је вечерас веорвао Обрадовић дали су свој допринос великом слављу, а пре свих фантастични Екпе Јудо, који је утакмицу завршио са дабл-дабл учинком – 18 поена, 11 скокова. Додатне проблеме високом играчима мадридског великана правио је и Јан Весели, који је са неколико небеских скокова у првом полувремену утицао да турски тим већ тада дође до озбиљне залихе поена.

Екипа Пабла Ласа је у неколико наврата током утакмице претила Фенеру и наговештавала да би могла до резултатског егала, али није успела озбиљније да се упусти у борбу за финале, па се победа турског тима ниједног тренутка није доводила у питање.

Богдан Богдановић је био други стрелац тима са 14 постигнутих поена, док је Веселипостигао два мање, а одличан је био и Никола Калинић, који је убацио 12 поена, имао шест скокова, шест асистенција и четири украдене лопте. Бивши играч Црвене звезде је одиграо готово читав меч и био други најкориснији играч у победничком тиму.

Серхио Љуљ је био најефикаснији играч утакмице са 28 постигнутих поена и осам асистенција, док је Керол убацио 21, уз одлучан проценат шута за три поена (5/7).

Евролига – Фајнал-фор:

ЦСКА – Олимпијакос 78:82
Фенербахче – Реал 84:75

недеља:
17:00 За треће место
20:00 Финале

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар