Хечер о промашеним пеналима: Баш ме брига!

"Задовољан сам што смо се вратили из двоцифреног заостатка, што се нисмо предавали и што смо наставили да се боримо", рекао је Партизанов Американац.

Кошарка 19.05.2017 | 09:45
Хечер о промашеним пеналима: Баш ме брига!
Партизанова "претплата" на драматичне завршнице није истекла. Нови трилер у режији црно-белих донео је велику радост његовим навијачима, пошто је Новица Величковић уз звук сирене срушио Црвену звезду (78:77)! Актуелног владара српске кошарке, конкурентног евролигаша и казнену експедицију која је приказала слабост у тренуцима када се тако нешто најмање очекивало...

Чинило се да је у 39. минуту стављена тачка на још један узбудљив комшијски окршај. Два промашена пенала Вила Хечера удаљила су Ваљак од другог овосезонског тријумфа над најљућим ривалом, али све док је нада постојала, пулени Александра Џикића се нису предавали. И такав приступ донео је победу, не и челну позицију на табели МОЗЗАРТ Суперлиге, с обзиром да је састав са Малог Калемегдана славио у првом кругу резултатом 85:74. Међутим, порука послата из Хумске у четвртак увече гласи - Партизан може са Црвеном звездом!

Шта о поменутом детаљу и промашеним слободним бацањима мисли креатор стресног тренутка за већину у дворани Пионир Вил Хечер... Иначе стрелац 16 поена.

"Баш ме брига, победили смо... Нисам се оптерећивао ни на утакмици, јер смо и даље имали шансу за победу. Тражио сам начин како да то вратим", истакао је Партизанов плејмејкер по завршетку сусрета. "Срећа је била на нашој страни! Задовољан сам што смо се вратили из двоцифреног заостатка, што се нисмо предавали и што смо наставили да се боримо. Сматрам да је то неки менталитет који гајимо кроз читаву сезону".

Речи Партизановог Американца "преписао" је и конкурент на позицији организатора игре Бранислав Ратковица који је детаљније испричао задатак приликом Звездине акције за победу, осврнувши се потом и на Величковићев погодак у послењој секунди.

"Договор је био да се прави фаул и да ми имамо последњи напад. Што се њега тиче, Хеч је требало да одигра 'пик ен рол', али тако се наместило... Не можете никада да подесите како ће се ситуација одвијати на терену. Сплетом околности лопта је дошла до мене, скупили су са Новице који је остао сам, утрчао добро и убацио тежак шут".

Говорећи о проблемима у досадашњим мечевима против Звезде, Ратковица апострофира изгубљене лопте... Редиговање истих позитивно се одражава на резултат за свега неколико минута.

"Чим смањимо број продатих лопти на минимум, одмах делујемо боље. Звезда је то искористила, постизала је лаке поене и отишла на десет разлике".

Осма рецка у колони победа није одвела црно-беле корак напред, али значај тријумфа над вечитим ривалом свакако постоји.

"Доста значи на самопоуздању. Генерално, Звезда је и даље прва на табели, максимално је респектујемо и заиста је добар противник. Добили смо је два пута пред својим навијачима и свакако да нам тако нешто улива сигурност", додао је Ратковица и захвалио се публици која је, како каже, била фантастична.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар