Јунак Новица: Показали да можемо са Звездом!

Новица Величковић не жели еуфорију након победе над Црвеном звездом. Говорио је о одличној акцији Партизана, Тавамби, фудбалерима који су пружили подршку, одбрани. . .

Кошарка 19.05.2017 | 10:30
Јунак Новица: Показали да можемо са Звездом!
Прво вођство у последњој секунди меча и победа Партизана.

Црно-бели су се тријумфом у хали "Александар Николић", пред својим навијачима, реванширали "вечитом" ривалу за пораз у "првом кругу" кошаркашке Суперлиге, па су сада два највећа српска клуба изједначена на челу табеле са скором 8-1.

Јунак тријумфа "парног ваљка" био је Новица Величковић који је преузео одговорности и погодио последњи шут на мечу за тријумф 78:77 и велико славље навијача.

У разговору са новинарима након сусрета анализирао је меч, присећао се славља, говорио је и о Леандру Тавамби и фудбалерима црно-белих који су дошли да им пруже подршку, одбрани, али прво је препричао последњи напад и објаснио шта је саветовао млађе саиграче.

"Не знам да ли сам иједан дерби пре овога имао овако нешто у последњих десет секунди. Добро ми је Бане (Бранислав Ратковица) додао, ја се потом отворио и погодио, а Миха (Михајло Андрић) је пре тога дао важну тројку где смо изједначили, Хечер је дао две тројке и вратили смо се. Стално им причам да против Звезде можеш да имаш нападачки 'мало', али у одбрани не смеш да имаш слабих минута него мораш да си у 'фул' контакту нон-стоп и да се држиш на тај начин", казао је новинарима Новица Величковић и подвукао да је победа најважнија.

Његова "погачица", о којој је говорио и Стефан Бирчевић, прошла је кроз мрежицу у последњој секунди тако да Црвена звезда није имала времена да одговори.

Да ли је Величковић био сигуран да лопта "улази"?

"Ко је сигуран да ће погодити? Ја сам избацио ту погачицу, мислио сам да је време истекло, и стварно би било бедак да сам дао и да је крај. Да је неко други бацио - исто бих се радовао".

Објаснио је да је њему једна ствар нарочито значајна.

"Показали смо да можемо да играмо с њима и мени је то најбитније. Кад бисмо на овакав начин, на овакав 'контакт' играли и да нема лаких кошева, како и они заправо играју, лакше би долазили до победа. И те празне минуте би лако подносили јер бисмо контролисали одбрану".

Испричао је да је након сусрета отишао у загрљај супруге и да му је жао што син и кћерка нису били ове вечери у хали "Александар Николић", али је испричао да му је драго што је видео фудбалере Партизана који су дошли да бодре кошаркаше.

Истиче да је Леандре Тавамба "пријатан момак" и да "више личи на кошаркаша", а управо су првотимци КК Партизан прошлог викенда испред стадиона у Хумској бодрили фудбалере.

"Ми смо уз фудбалере, пратимо их, и одговор наше публике на све то је изванредан. Било је и нас испред стадиона, осећаш да мораш да даш подршку... Сад је остало још то једно коло и надамо се да ће добити ту утакмицу на ЈНА и да ће све бити добро. Партизан код мене буди посебну врсту емоцију", казао је видно уморни Величковић уз обећање да ће отићи и на меч против Младости у недељу.

На крају разговора се још једном окренуо кошарци и најавио да нема опуштања.

"Значи оваква победа много, али не треба правити еуфорију нити било какву превелику причу. Добио си вечитог ривала, али сада следи Динамик који нам је ове показао овде да нема опуштања. Не смемо никога да потценимо", закључио је капитен црно-белих.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар