Партизан - Ц. Звезда 78:77, реакције...

Екипа Партизана победила је Црвену звезду 78:77 у деветом колу Кошаркашке лиге Србије, а крилни центар Партизана Стефан Бирчевић није крио оптимизам.  Симоновић: Заслужено су победили, стварно смо превише пенала промашили! “Учинило ми се да су се мало збунили у последњем нападу. . . “, коментарише крило Црвене звезде.  Радоњић: Не смемо да дозволимо да сада све падне у воду. . .  Лука Митровић: Направили смо велики број глупости. . .  Џикић: Важно је да играчи схвате да можемо да играмо. . .  "Да се разумемо, последњи напад није нешто што посебно радимо на тренинзима. Али испоставило се да је прошло на крају". . . !

Кошарка 18.05.2017 | 22:45
Партизан - Ц. Звезда 78:77, реакције...
Црно-бели су у "вечитом" дербију славили кошем Новице Величковића у последњој секунди утакмице и тако се изједначили на табели домаћег шампионата.

"Морам да напоменем да смо имали лосе почетке у првој и другој четвртини, али смо борбом и пожртвованошћу успели да ухватимо прикљуцак у четвртој деоници", рекао је Бирчевић, а потом и додао.

"Морамо да останемо на овом једном поразу и што да боље се спремимо за пле-јоф. Није тајна, желимо јос три победе против Звезде и то је то", закључио је репрезентативац Србије.

Кошем Новице Величковића у последњој секунди, Партизан је шокирао Црвену звезду мтс и победио је у утакмици у којој је водила више од 39 минута!

"Флоутером" капитена црно-белих, екипа Александра Џикића други пут је ове сезоне савладала "вечитог" ривала и дала додатни жар борби за прво место, у којој Звезда сада води само због боље кош разлике у међусобним мечевима.

После утакмице, крилни центар Партизана Стефан Бирчевић говорио је о моментима одлуке.

"Џиле је донео исправну одлуку када је одлучио да 11 секунди пре краја прави фаул. То је тражио на тајм-ауту, а после смо имали и мало среће због начина на који је лопта дошла до Банета (Ратковице). Он је реаговао исправно, додао је Новици, а он је сјајно бацио 'погачицу'. Није то био нимало лак шут и мислим да му се 'вратило' због претходне ситуације, када је после офанзивног скока добио огреботину на оку", рекао је репрезентативна "четворка".

Бирчевић због личних грешака није био на паркету у финишу.

"Криво ми је што нисам успео да завршим утакмицу, јако сам брзо добио три фаула, за нека три-четири минута и не знам шта је ту било, али незгодна су била последња три-четири минута. Битно је да смо победили и да идемо уздигнуте главе напред", додао је Бирчевић.

Партизан је остварио једну од највећих победа ове сезоне, срушио је фаворизовану Црвену звезду и Александар Џикић не може да буде незадовољан. Навијачи црно-белих посебно ликују због начина на који је тријумф остварен - кош у последњој секунди - али искусни стратег не придаје томе велики значај...

“Постигли смо тај кош, који је био прво наше вођство... Истина је, није нам први пут ове године, али победили смо великог противника. То је за нас важно, осигурали смо учешће у АБА лиги и скинули то са дневног реда обавеза. Мислим да је та нека контрола наше игре у нападу била солидна, за 30 минута смо имали свега две изгубљене лопте, што је било изузетно важно. У последњих пет минута смо дали 17 поена”.

Дилеме нема, фаул над Гудурићем био је планиран. Био је део тактике коју је Џикић на тајм-ауту осмислио...

“Говорили смо о томе... Одлука је донета да правимо фаул и причали смо о том нападу. Отворило се, Новица је био сам... Да се разумемо, то није нешто што посебно радимо на тренинзима. Испоставило се да је прошло на крају. Генерално, нама је важно да видимо да можемо да играмо, да играчи то схвате”, подвукао је Александар Џикић. 

Пораз у последњој секунди. Најгори начин да се изгуби. Посебно ако сте водили целу утакмицу као што је то Црвена звезда чинила у вечитом дербију са Партизаном. Искусно крило црвено-белих Марко Симоновић каже ипак да нема смисла очајавати и да Звезди преостаје само да победи све остале утакмице до краја и обезбеди себи предност домаћег терена у плеј офу.

“Честитам Партизану на заслуженој победи. Стварно нису одустајали. Ми смо контролисали утакмицу 38 минута. Добро, било је ту и падова и успона што је и нромално за наше услове. Али они нису посустајали, борили су се, борили су се и на крају су успели да искористе наш пад концетрације. Мислим да смо много пенала промашили. Можда 15 или 16 (у ствари 17, прим.аут). То је стварно много. Али добро, анализираћемо и спремити за остале утакмице. Да добијемо све до краја и имаћемо предност домаћег терена“, каже Симоновић, једини играч црвено-белих који је после меча давао изјаве.

Шта је узрок толиком броју промашених бацања?

“Ништа, то је вероватно пад концетрације. Обично то дајемо. Давали смо и у Евролиги, кад су битне утакмице и то све, али десило се. Таква утакмица дође. Они су видели да нам је концетрација слабија и наравно ишли су на ту карту“.

О последњем нападу и победничком кошу Новице Величковића...

“Чинило ми се као су се мало збунии. Али кад је лошта дошла до Банета (Ратковице)... Он је искусан момак, зна да да асистенцију , није се успаничио, додао је до Новице, Новица је погодио и заслужено су победили“.

За крај и коментар о самом амбијенту. После једне убачене тројке Симоновић је срцем поздрављао Звездине навијаче.

“То је нека наша конекција. Увек је лепо играти дерби. Било је баш уживање, није било инцидената. Надам се да ће тако бити и даље. И очекујем да ће и финале бити исто: Звезда - Партизан“. 

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић, логично, није могао да буде задовољан после пораза у другом суперлигашком дербију. Он је казао да су његови пулени играли без концентрације, те да је велики број промашених слободних бацања у добром делу однео превагу вечерас.

„Нисмо одиграли добар меч. Као што се и причало пред Суперлигу, циљ нам је било прво место на крају лигашког дела сезоне. Нисам био задовољан ни неким другим мечевима које смо одиграли у Суперлиги, упркос убедљивим победама. Играли смо без концентрације, иако смо имали предност, која је висила због великог броја грешака. У онаквој ситуацији, после тајм-аута, да не направимо фаул... И онда примимо тројку... Огроман број промашених слободних бацања... Не смемо да дозволимо да падне у воду све што смо одиграли до сада, најбитније је да здрави дочекамо плеј-оф“, рекао је Радоњић.

Зашто није било Бранка Лазића?

„Лазић није играо зато што није требало да игра. Ако сте пратили моје претходне изјаве добро знате због чега је било тако“.

Радоњић није био импресиониран квалитетом дербија...

„Евидентно постоји потрошња са обе стране. Засигурно да смо имали боље и квалитетније дербије од овог“.

Зашто није играо Добрић? Џенкинс је био ван ритма...

„Зато! То су неке наше ствари, ако сте гледали утакмицу видели сте каква је улога била Џенкинса на терену“, закључио је стратег црвено-белих.

Капитен Црвене звезде Лука Митровић био је много краћи:

„Честитке Партизану, имали смо и двоцифрену предност, али нисмо преломили. Направили смо велики број глупости. Имамо ту предност из првог меча, али више немамо права на кикс и желимо да се фокусирано на мечеве који нам долазе“.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар