Вања дебитовао код ћалетовог вјечитог ривала!

Бошко Ђуровски и Небојша Вучићевић имали су велики број директних дуела током сјајних каријера. Много година касније, Ђуровски је одлучио да Вучићевићевом сину пружи прве професионалне минуте у каријери.

Фудбал 19.05.2017 | 23:15
Вања дебитовао код ћалетовог вјечитог ривала!
Пуних 400 дана након што је овдашња спортска јавност сазнала да је Црвена звезда заинтересована за сина легенде Партизана, Вања Вучићевић је дебитовао у црвено-белом дресу.

И, да симболика буде потпуно, прве професионалне минуте у сениорској каријери остварио је код тренера Бошка Ђуровског, који је као дугогодишњи дефанзивац црвено-белих водио велики број дуела са Вањиним оцем, Небојшом Вучићевићем.

У другом полувремену претпоследње утакмице у Суперлиги, Ђуровски је увео 19-годишњег нападача, Вучићевића, након што је овај стасити младић само два пута био увршен у протокол код Миодрага Божовића. Оба пута у Купу.

"Дуго тренирам са првим тимом, одиграо сам пријатељску утакмицу са московским Спартаком, а сада могу да кажем и да сам пресрећан због прве званичне утакмице у црвено-белом дресу", рекао је Београђанин, који је на насловнице српске штампе доспео почетком априла прошле године, као најбољи омладинац Чукаричког.

За њега се тада заинтересовао клуб против којег је Вањин тата, популарни "Ушке", одиграо велики број утакмица од 1984. до 1989. године, а у готово свакој са друге стране био је - садашњи тренер Црвене звезде, Ђуровски.

"Овај тренутак сам чекао од старта полусезоне и заиста је био непоновљив осећај када сам сазнао да ћу ући у игру. Доживео сам нешто о чему готово сваки дечак сања. Још када на то додамо да смо остварили победу овај меч је нешто што ћу дефинитивно заувек памтити. Захвалан сам тренеру на пруженој шанси, надам се да сам игром оправдао поверење", рекао је Вучићевић.

Млади нападач осврнуо се и на учинак своје екипе на мечу у Ивањици, где је Јавор поражен резултатом 0:3.

"Изузетно сам задовољан што сам у првој званичној утакмици на неки начин забележио и асистенцију, прекршај након кога је Доналд постигао погодак начињен је нада мном", кроз осмех је прокоментарисао Вучичевић и додао:

"Верујем да сам у тој, као и у неким другим ситуацијама, показао да екипа може да рачуна на мене. Данас је за Црвену звезду најбитније да смо добро одиграли и да смо убедљиво победили. Били смо бољи ривал на терену од самог старта и драго ми је што смо то успели материјализујемо на крају", поручио је Вучићевић.

Вања је за Црвену звезду потписао 21. јуна прошле године и везао се уговором за клуб до 2020, али нису одмах ствари дошле на своје, јер је Чукарички уложио жалбу на уговор између црвено-белих и младог нападача, тако да је чвор развезан тек почетком новембра када је Арбитражна комисија ФСС проценила да није било ничег спорног у Вучићевићевом преласку са Бановог брда у Љутице Богдана.

Вања је дуго чекао шансу код бившег тренера Божовића, који се у трци са Партизаном углавном ослањао на исте играче, од којих су отприлике половина били странци, али су доласком Ђуровског врата одшкринута за најбоље клинце из Звездиног подмлатка, међу којима Вучићевић предњачи.

Среду, 17. мај 2017. године, овај младић који је изабрао занимљив пут с обзиром на то да се у Србији навијање за Звезду или Партизан "преноси с колена на колено", памтиће до краја живота, баш као и када први пут буде послао лопту у мрежу, за шта ће бити потребно, што би тате рекле, "још да једе спанаћа".

Ђуровски је у Црвену звезду дошао 1978, заједно са братом Милком, који је 1986. године урадио оно што је данас незамисливо - прешао у редове Партизана и у тандему са "Ушкетом" Вучићевићем кренуо у напад на одбрану "вечитог ривала" у којој је остао његов "буразер".

Од доласка Вучићевића у Хумску 1984. године, Вањини тренер и отац до заједничког одласка из Београда пет година касније одиграли су десет дербија, црно-бели победили су три пута, два пута било је нерешено, а пет пута славила је Црвена звезда која је, ипак, освојила мање трофеја у том периоду.

Партизан је шампион био 1986. и 1987. године, уз Куп из 1989, док је Црвена звезда првак била 1988, а Куп освојила 1985.

Ипак, Ђуровски може да се похвали да је пре тога три пута освајао Прву лигу СФРЈ (1980, 1981, 1984) и једном Куп Маршала Тита (1982).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар