Рим: Ђоковић рутински до четвртфинала!

Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Мастерса у Риму победом у два сета над Робертом Баутистом Агутом - 6:4, 6:4.  Раонић бомбардовао Бердиха, Чилић Гофана, а Зверев Фоњинија! Канађанин, Хрват и Немац се пласирали у четвртфинале римског мастерса.

Тенис 18.05.2017 | 18:30
Рим: Ђоковић рутински до четвртфинала!
Други рекет света савладао је Шпанца после 101 минута игре, а у наредном колу чека га бољи у окршају између Кеија Нишикорија и Хуана Мартина дел Потра.

Дуел је отворен веома уједначано пошто су играчи у првих шест гемова чували своје сервисе. Међутим у наредном Ђоковић је одличном игром направио одлучујући брејк у првом сету.

Ипак, Србин је могао лако да испусти свој сервис гем, пошто је Баутиста Агут имао брејк лопту. Шпанац је није искористио, а Новак је после 44 минута игре добио први сет.

У другом виђена је уједначена игра, а први до брејка стигао је други рекет света 3:1. Тада је уследио велики пад у игри српског играча, што је двадесети тенисер планете искористио и добио три узастопна гема.

Међутим, Ђоковић је стабилизовао игру и у деветом гему другог сета, поново одузео сервис гем Агута, што је занчило да ће у наредном сервирати за меч. Сигурном игром у одлучујућем гему Новак је победио Роберта Баутисту Агута и тако дошао до петог тријумфа у шестом међусобном дуелу двојице играча.

Позната су имена првих четвртфиналиста тениског мастерса у Риму, а то су Марин Чилић,Милош Раонић и Александар Зверев који су просто унишитли противнике фантастичним сервама.

Хрват је савладао Белгијанца Давида Гофана са 6:3, 6:4, Црногорац са канадским пасошем Чеха Томаша Бердиха са 6:3, 6:2,  а Зверев Италијана Фабија Фоњинија резултатом 6:3, 6:3.

Чилић ће се за полуфинале борити против бољег из сусрета између Швајцарца Стена Вавринку и Американца Џона Изнера, а Чилић укршта рекете управо са Зверевим.

АТП турнир у Риму игра се на шљакастој подлози за наградни фонд од 2.775.745 $.

Први поена на мечу припао је Агуту, пошто је после дуге размене Ђоковић избацио лоптицу у аут. Уследила су три лака поена Шпанца за први добијени гем у мечу.

Српски тенисер стартовао је сигурно са три узастопна поена, међутим тада је уследио мањи пад у игри, што је Баутиста знао да искористи 40:30. Уследила је сигурна игра са основне линије за 1:1 у гемовима.

У другом сервис гему Баутисте-Агута виђена је слична игра као у уводна два гема, Новак је успео да дође до 40:30, али је онда после дужене размене поново погрешио.

Веома мирно су отворили меч обојица тенисера, а други рекет света без проблема је добио четврти гем на мечу за изједначење 2:2.

Као и у уводним гемовима Баутиста Агут играо је сигурно и није допустио Новаку да дође до брејк лопте, 3:2.

Одличним сервисима, а потом и форхендима други тенисер света лако је дошао до три гем лопте, али је тада уследио велики пад, што је Шпанац искористио за прво изједначење на мечу 40:40. Уследиле су две јефтине грешке двадесетог тенисера света за 3:3.

Новак је сервирао за потврду брејка, међутим ушао је доста стегнуто, што је Агут искористио за 15:30. Уследио је поклон Шпанца, али је истом мером узвратио и Ђоковић, па је двадесети тенисер планете стигао до прве брејк лопте на мечу.

Сигурним сервисима у наредна два поена, српски тенисер спасао је брејк лопту а потом дошао и до гем. Одличним бекхендима, а потом и форхендима Новак потврђује одузети сервис и долази до предности од 5:3.

Баутисту Агута није омело то што није успео да врати брејк и уз пар грешака Ђоковића успева да смањи на 5:4.

У наредном гему Новак је сервирао за први сет, а добром игром са основне линије српски тенисер дошао је до две сет лопте 40:15. Други рекет света успео је да искористи прву, па тако рутински добија први сет 6:4.

Други сет отворен је сервисом Шпанца, који уз мало мање проблема добија први гем.

Слично се играло и у наредном, када је Ђоковић био при сервису. Српски тенисер је играо солидно и са два изгубљена поена добија гем за изједначење, 1:1.

Међутим, добру игру из првог сета Новак је применио у трећем гему другог сета, када је стигао до три узастопне брејк лопте. Прву није искористио, али зато јесте другу и тако направио велики корак ка четвртфиналу.

Уследио је сервис гем Новака у којем је требао да потврди брејк из претходног гема. Други рекет света сада није допустио да му падне концентрација и без великих проблема добија гем, за 3:1.

Шпанац је сигурно кренуо пети гем другог сета, што се видело и у резултату 30:0. До краја гема Новак је успео да освоји два поена, али то је било све, па је двадесети играч планете смањио на 3:2.

Распламсала се игра у наставку меча, Агут је коначно почео да погађа винере, међутим одличним сервисима Новак није допустио да Шпанац дође до брејк лопте, 40:30. Уследила је прелепа размена, Шпанац је дроп шотом позвао Ђоковића на мрежу, а потом га и лобовао за изједначење 40:40.

Најбољим форхендом Баутисте на мечу, Шпанац долази до брејк лопте, а потом и одузима сервис гем Новаку за 3:3.

Игра се доста убрзала у овом делу меча, што је више одговорала Шпанцу који је одличним форхендима стигао до гем лопте 40:30. У наредном поену Ђоковић је погрешио, па је тако Агут добио трећи узастопни гем.

Ипак, то није омело српског тенисера који одличном игром са основне линије добија осми гем другог сета и изједначава на 4:4.

Други рекет света осетио је тренутак и направио велики притисак на Шпанца, пошто је дошао на 15:30. Међутим уследила су два добра сервиса Баутисте који долази до гем лопте. Али, одличном форхенд паралелом Ђоковић долази до изједначења, а онда одличном игром на мрежи српски тенисер долази до брејк лопте.

Добрим кик сервисом Шпанац је спасао брејк лопту, али ја зато у наредном поену поклонио другу брејк лопту. Међутим српски тенисер света није искористио ни другу, а потом ни трећу брејк лопту.

Ипак, четврту шансу Новак Ђоковић није пропустио и тако дошао до одлучујућег брејка 5:4. Без већих проблема Србин се пласирао у наредну рунду, где га чека бољи из дуела Кеи Нишикори - Хуан Мартин дел Потро.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар