Мпабе као матор...!

Мама ми је рекла “играш фудбал за децу”, а ја њој “могу и са одраслима”! “Урадићемо све да га задржимо”, уверавају челници Монака.

Фудбал 19.05.2017 | 18:30
Мпабе као матор...!
Слави Монако. Слави и Килијан Мпабе. Има и разлога. Можда и више од било кога у Кнежевини. Само, не задовољава се. Штавише, нова голгетерска сензација у европским оквиорима поставио је сам себи задатак да наредне сезоне буде бољи него ове, коју је украсио са 26 голова.

Фантастичан учинак за 18-годишњег нападача, који најављује да може и ефикасније.

“Прошле године, кад сам освојио Куп Француске у конкуренцији омладинаца, мајка ми је рекла: “све је то добро, али то је фудбал за децу”. Тад сам јој рекао да ћу пехаре наставити да освајам и међу одрасилма. Штавише, обвећавам да ћу наредне сезоне бити бољи него ове. Увек морате да поставите лествицу високо. У супротном нема шансе да напредујете”, као “матор” размишља Килијан Мпабе после освајања титуле.

Тешко је проценити шта је боље да уради овог лета у намери да напредује. Са спортске стране, чини се бољим да остане у Кнежевини и развија се, али како одолети новцима Реал Мадрида, ПСЖ-а, Манчестер јунајтеда...

“Чекајте прво да прославим титулу, да се смири еуфорија. А кад се еуфорија стиша онда ћемо опет да прионемо на посао, јер је фудбал непрестано доказивање. Потребно је што пре да се опоравимо како бисмо од наредне сезоне поново били овако ефикасни. Фудбал се развио и игра се брзо у оба правца, па ћемо гледати да наставимо да се унапређујемо”, изјавио јеКилијан Мпабе и на основу тих речи стиче се утисак да би пре остао на стадиону “Луј Други”.

А кад дође понуда?

“Наш план је да остане. Урадићемо све што је потребно да га здражимо. Зависи од клуба, али и од жеље само играча. Надам се да ће направити прави избор и остати са нама. Нисам разговарао ни са једном од заинтереосваних страна, јер је за мене приоритет став играча”, рекао је Вадим Васиљев, директор Монака.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар