Мареј: Није добро, али извући ћу се!

Први тенисер света после раног пораза у Риму признао да се налази у лошој форми, али поручио да не осећа притисак и да ће пронаћи начин да се издигне изнад ситуације.

Тенис 18.05.2017 | 14:30
Мареј: Није добро, али извући ћу се!
Енди Мареј налази се у кризи. После пораза у осмини финала мастерса у Мадриду, у Риму, где је бранио трофеј, елиминисан је у првом мечу.

Светски број један доживео је пораз од Италијана Фабија Фоњинија (6:2, 6:4) већ у другом колу.

"Нисам стварао шансе када је требало то радим. Обично током мечева противник вам својим грешкама да прилику да одиграте добро, или их створите сами, али то није био случај са мном на мечу против Фоњинија. Био је добар, брзо је ударао лопту близу линије и доминирао", објаснио је разлоге пораза Шкот.

Он је рекао да је евидентно да његова игра није на највишем нивоу.

"Чињеница је да не играм добро. У последњем време сам лош на терену, а имам ипроблем са кретањем. Елиминације у Индијан Велсу и Монте Карлу су разумљиве јер сам се враћао после повреде лакта, али су последњи резултати недопустиви", рекао је Мареј.

Британски тенисер је ипак објаснио да не осећа притисак због преузимања првог места на АТП листи, како су неки навели.

"Ја само не играм добро и морам да наставим снажно да радим како бих окренуо ситуацију. Верујем да ћу успети у томе. Морам то да урадим брзо, јер следе неки веома важни турнири. Мислим да то што се налазим на првом месту не изазива притисак, али се сваке недеље преиспитујем. Знам и да многи мисле да не могу да направим добар резултат на Ролан Гаросу, али ја верујем да могу. То сигурно неће бити лако, али ћу наредних дана напорно тренирати, а онда покушати да градим прави пут на предстојећем турниру", рекао је Мареј.

Шкот је додао и да је "потпуна бесмислица" то што неки сматрају да би Иван Лендл могао да буде његов витез спасилац, пошто му се прикључи наредних дана.

"Он ће бити уз мене у наредном периоду у Лондону, и путоваћемо заједно у Париз. А онда у зависности од тога шта урадим на Ролан Гаросу, а ја се надам најбољем, вероватно ће остати уз мене када крене део сезоне на трави. Ако у Паризу буде кренуло лоше, можда ће се вратити опет у САД, на неко време", рекао је Мареј, који је после Мадрида одмах контактирао Лендла, свог тренера са којим има повремену сарадњу, да допутује у Европу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар