Рим: Дошла из квалификација, избацила најбољу на свијету!

Немица Анђелика Кербер, изгубила је са 2-0 у сетовима од Естонке Анет Контавеит у другом колу Мастерс турнира у Риму.  Раонић избацио Хаса, Дел Потро Едмунда! Милош Раонић пласирао се у треће коло Мастерса у Риму пошто је после борбе у два сета елиминисао Томија Хаса – 6:4, 6:3.

Тенис 17.05.2017 | 18:45
Рим: Дошла из квалификација, избацила најбољу на свијету!
Контавеит је против најбоље тенисерке света била убедљива са 6:4, 6:0 у сетовима иако почетак меча није наговештавао изненађење.

Контавеит је на почетку губила са 2:4 у гемовима, али онда почиње да игра много агресивније, у наредних десет гемова погађа 32 винера уз 18 неизнуђених грешака, а први сервис функционише изванредно за највећу победу у каријери Анет Контавеит.

Кербер није била на нивоу и покушава да врати форму из 2016. године када је била редовна учесница завршница турнира и шампионка Аустралиан Опену и УС Опену

Естонка је на мастерс у Риму дошла из квалификација, а ово јој је друга победа против топ 10 тенисерки до сада. Претходно је у Штутгарту победила Гарбиње Мугурусу, актуелну шампионку Ролан Гароса.

Испадањем Анђелике Кербер, турнир је остао без светског броја 1 и у мушкој и у женској конкуренцији у раној фази. У мушкој конкуренцији је Ендија Марија избацио Италијан Фабио Фоњини са 6:2, 6:4 у сетовима.

Немачки ветеран, коме је ово опраштајна сезоне, пружио је добар отпор тринаест година млађем Канађанину, али су момку из Подгорице два брејка и 75 минута игре били довољни за пролаз даље.

Успешан је био и повратник Хуан Мартин дел Потро, Аргентинац је такође у два сета био бољи од Кајла Едмунда из Велике Британије – 7:5, 6:4.

Најдужи меч одиграли су Џек Сок и Јижи Весели из Чешке, а славио је Американац – 6:4, 3:6, 7:6(1), док ће наш Новак Ђоковић свог наредног ривала сазнати после окршаја два Шпанца – Роберта Баутисте и Пабла Карења-Бусте.

С друге стране, Дел Потро ће у борби за четвртину финала играти са Кеија Нишикорија из Јапана, који је у првом мечу дана поразио Шпанца Давида Ферера, ривал Раонићу јесте Чех Томаш Бердих, а Сок ће играти против Рафаела Надала, коме је сународних Николас Алмагро предао меч.

Мастерс Рим – друго коло:

Нишикори – Ферер 7:5, 6.2
Алмагро – Надал 0:3 -- предаја
Едмунд – Дел Потро 5:7, 4:6
Троицки – Зверев 3:6, 4:6
Сок – Весели 6:4, 3:6, 7:6(1)
Хас – Раонић 4:6, 3:6
18.05 Карењо-Буста – Баутиста
18.15 Тим – Куевас
19.30 Вавринка – Пер
19.40 Штруф – Квери

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар