Рим: Нијемци избацили Јелену и Виктора! Рафа играо три гема!

Новак Ђоковић остао је једини српски представника у Риму ове недеље – у среду су елиминисани Виктор Троицки у мушкој и Јелена Јанковић у женској конкуренцији.  Повреда Алмагра, Надал на терену само три гема! Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у осмину финала Мастерса у Риму после само три одиграна гема.

Тенис 17.05.2017 | 17:15
Рим: Нијемци избацили Јелену и Виктора! Рафа играо три гема!
Троицки је био немоћан против талентованог Немца Александра Зверева који је славио у два сета са 6:3, 6:4.

Немац је први сет решио искористившу другу од једине две брејк шансе у шестом гему, Троицки је спасао брејк на отварању другог сета, али га је Зверев коначно сломио у седмом гему.

Зверева ће у осмини финала играти са Фабиом Фоњинијем, Италијаном који је у уторак увече елиминисао најбољег тенисера света Ендија Марија.

И Јанковићева је пала против тенисерке из Немачке, али после преокрета. Боља је била Јулија Гергес са 2:6, 7:6(2), 6:1, после скоро два и по сата борбе.

Српкиња је први сет добила после преокрета направивши три брејка након што је изгубила свој сервис у трећем гему. Уследила је жестока борба у другом сету на чијем је старту Јанковићева одмах морала да спасава сервис.

Још два пута је спречавала ривалку да направи брејк, али није успела да је заустави и у тај-брејку који је Немица добила са четири мини-брејка у шест поена. У одлучујућем сету Српкиња није имала шансе, Гергес овај пут користи обе брејк лопте, два пута одузима сервис Јелени и пролази даље.

Гергес ће у осмини финала Рима играти против боље из дуела у којем трећа носитељка Гарбиње Мугуруса игра са квалификанткињом Јеленом Остапенко.

Повреда Алмагра, Надал на терену само три гема! Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у осмину финала Мастерса у Риму после само три одиграна гема.

Рафи је у другој рунди турнира из серије 1.000 у престоници Италије сународник Николас Алмагро предао меч због теже повреде колена.

Надал је у тренутку прекидао водио са 3:0, а на тенисери су на терену провели само 25 минута.

Шпанац ће у наредном колу играти против победника меча у којем се састају Американац Џек Сок и Јири Весели из Чешке.

У треће коло Маастерса у Риму пласирао се и Јапанац Кеи Нишикори, који је славио против Шпанца Давида Ферера са 7:5, 6:2.

Нишикорија у осмини финала чека дуел против бољег из меча Хуан Мартин дел Порто – Кајл Едмунд.

Последњи турнир пред Ролан Гарос игра се за наградни фонд од 4.273.775 евра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар