Прогонство за штиклице!

Шпанци би да избаце цице са Мото ГП стаза! Две каталонске странке траже да Дорна повуче или макар „боље“ обуче даме чија лепота улепшава стазу и падок краљевске класе.

Остали спортови 18.05.2017 | 09:30
Прогонство за штиклице!
Познато је да политичарима на памет падају свакакве неспортске глупости. Шпанци иду корак даље! Две каталонске странке с разлогом или без њега су се окомиле на Дорну и Мото ГП свет, и то због чега... Тражи се хитно протеривање оскудно обучених девојака са Мото ГП стаза.

Најгласнија странка је Каталуња Вердс која тврди да је такво излагање женске лепоте на мото тркама сексистичко и да му као таквом није место у спорту.

„Оваква улога девојака није примерена у 21. веку у ком се пропагира савременост и једнакост. Оваква пракса са девојкама се своди на обичан украс“, рекао Жорди Манилс, портпарол странке која се грчевито бори да се девојке макар прикладније обуку док се шеткају по стази и падоку.

Наравно мишљења су подељења. Зато би закључак могао да се односи на основно демократско право у спорту, па ко воли нека гледа, а коме се не свиђа, слободно може да окрене главу на другу страну. Отприлике тако је прошле године поступила Дорна, па су девојке остале уз краљевске мотоциклисте.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кико

18.05.2017 07:40

Колико знам Фомула 1 је приватан бизнис ста брига партије како се тај бизнис ради. А оне нестоје дзаба вец добију фине паре а мозда упознају и неког возаца. Боље него да раде цијели зивот за бедака. То обицно смета рузним зенама јер нико на њих не обраца пазњу.

ОДГОВОРИТЕ