Ф1: Хамилтон на Каталуњи до 64. пола у каријери!

Возач Мерцедеса Британац Луис Хамилтон заузео је пол позицију пред трку за Велику награду Шпаније у шампионату Формуле 1.  Хамилтон једва задржао пол-позицију! Возач Мерцедеса, којег умало у последњим тренуцима квалификација није престигао Фетел, први стартује на ВН Шпаније.

Остали спортови 14.05.2017 | 08:15
Ф1: Хамилтон на Каталуњи до 64. пола у каријери!
Хамилтон је најбржи круг извезао за минут, 19 секунди и 149 стотинки и тако дошао до 64. пол позиције у каријери, а друге у сезони.

На другом месту нашао са возач Ферарија Себастијан Фетел са 51 стотинком заостатка, док је Финац Валтери Ботас из Мерцедеса на трећем месту са 224 стотинке заостатка.

Финац Кими Раиконен из Ферарија нашао се на четвртом месту, док је Макс Ферштапен из Ред Була на петом , а његов клупски колега Данијел Рикардо је остварио шесто време.

Највеће изненађење квалификација је резултат Шпанца Фернанда Алонса из Мекларен Хонде који се нашао на седмом месту, док је Серхио Перес из Форс Индије осми.

Прву десторицу комплетирали су Фелипе Маса из Вилијамса и Естебан Окон из Форс Индије.

Опасно одмеравање је виђено на квалификацијама за Велику награду Шпаније између адута два најјача тима текуће сезоне Формуле 1, Мерцедеса и Ферарија.

Иако су возачи италијанске екипе, водећи у генералном пласману Себастијан Фетел и четвртопласирани, искусни Кими Раиконен били најбжи на тренинзима, нису успели када је било најважније да задрже актуелног шампиона, Луис Хамилтона којем је припала пол-позиција.

Могао је Британац да остане без исте у последњим тренуцима квалификација, али је Фетелипак направио друго време и раздвојио дует Сребрних стрела тако да ће ипак кретати из првог реда. Из њих прилику ће кекати Ботас и Раиконен, тако да можемо очекивати веома узбудљиву трку у Каталонији

Стартни пласман за ВН Шпаније: 1. Луис Хамилтон (В. Британија, Мерцедес), 2. Себастијан Фетел (Немачка, Ферари), 3. Валтери Ботас (Финска, Мерцедес), 4. Кими Рајконен (Финска, Ферари), 5. Макс Верштапен (Холандија, Ред Бул), 6. Данијел  Рикардо (Аустралија, Ред Бул), 7. Фернандо Алонсо (Шпанија, Мекларен), 8. Серхио Перез (Мексико, Форс Индија), 9. Фелипе Маса (Бразил, Вилијамс), 10.  Естебан Окон (Француска, Форс Индија)...

ГЕНЕРАЛНИ ПЛАСМАН
Возачи: 1. Фетел 86 поена, 2. Хамитон 73, 3. Ботас 63, 4. Раиконен 49, 5. Верштапен 35...
Тимови: 1. Мерцедес 136 поена, 2. Ферари 135, 3. Ред Бул 57, 4. Форс Индија 31, 5. Вилијамс 18...

Трка за Велику награду Шпаније возиће се у недељу од 14.00.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар