Мадрид: За финале - Ђоковић вс Надал 50. пут!

Ноле, ево га човек који не може да ти узме сет четири године: Победи га за јубилеј! Рафаел Надал у полуфиналу Мастерса у Мадриду.  Новак Ђоковић и Рафаел Надал одлучиће у суботу од 13. 30, јубиларним 50. међусобним дуелом, ко ће бити финалиста Мастерса у Мадриду.  Симона Халеп прва је учесница финала турнира из Премијер серије у Мадриду.

Тенис 12.05.2017 | 19:15
Мадрид: За финале - Ђоковић вс Надал 50. пут!
Дуел тениских дивова, за пласман у велико финале!

Новак Ђоковић и Рафаел Надал срешће се у полуфиналу турнира у Мадриду, где је Србин ушао без борбе, предајом Кеија Нишикорија, а Шпанац тријумфом против Давида Гофана у два сета - 7:6, 6:2.

Ђоковић је до полуфинала у 'Магичној кутији', где брани титулу, стигао без борбе јер му је Јапанац Кеи Нишикори предао меч, док је Надал савладао Давида Гофана из Белгије – 7:6(3), 6:4.

Белгијанац, који игра сјајно у последње време, намучио је Шпанца само у првом сету, када није искористио само једну брејк шансу коју је успео да створи.

Гледали смо веома добар тенис, чак и у другом делу меча, а Рафа је у првом пропустио шест прилика да ривалу одузме сервис и пре тај-брејка стигне до вођства.

Ипак, иако је Гофан вратио рани мини-брејк, Надал је брзо преузео контролу и другу од четири везање сет лопте предворио у предност.

Давид је сигурно ушао у наставак меча, али није имао шансе против расположеног Шпанца – који му још два пута одузима сервис и потпуно заслужено после тачно два часа игре пролази даље.

Познат је и први учесник другог полуфинала, пошто је Пабло Куевас из Уругваја у три сета био бољи од Немца Александера Зверева 3:6, 6:0, 6:4, а свој ривала сазнаће после дуела Хрвата Борне Ћорића и Доминика Тима из Аустрије од 21.30.

Ривали који су и својим дуелима обележили тениску епоху одиграће у главном граду Шпаније округло ПЕДЕСЕТИ међусобни меч, а у досадашњих 49 успешнији је био Ђоковић, са 26 победа.

Интересантно је да је Новак у серији од чак седам узастопних тријумфа над Рафом, који га је последњи пут савладао 2014, у финалу Ролан Гароса.

Ове сезоне још се нису сретали.

Турнир у Мадриду први је на којем Ђоковић наступа после растанка са практично целим стручним штабом, а до пласмана међу најбоља четири Новак је елиминисао Николаса Алмагра и Фелисијана Лопеза.

Са друге стране, Надал је након освајања Монте Карла наставио у истом ритму и у "Каха Магики", где је победио и Фабија Фоњинија и Ника Кирјиоса. Он је

Интересантно је да су Ђоковић и Надал одиграли само два меча у Мадриду - 2011. је Новак славио у финалу (7:5, 6:4), а 2009. је Шпанац био успешнији у полуфиналу (3:6, 7:6, 7:6).

На шљаци су одиграли 21 меч и Надал је победио 14 пута.

Најбољи српски спортиста у историји држи прва два места када су највећа ривалства у Опен ери у питању – нико није одиграо више дуела од њега и Надала, док је на другој позицији историјат Новакових окршаја са Роџером Федерером, где такође води – 23:22.

Такође, Ђоковић комплетира Топ 5, пошто се са Ендијем Маријем састајао 36 пута, славивши у 25 наврата.

Суботњи дуел почеће у 13.30 часова.

Мадрид Мастерс – четвртина финала:

Нишикори – Ђоковић предаја
Куевас – Зверев 3:6, 6:0, 6:4
Гофран – Надал 6:7(3), 2:6
21.30 Ћорић – Тим

Симона Халеп прва је учесница финала турнира из Премијер серије у Мадриду.

Румунка, осма тенисерка света, није имала превише проблема против Анастасије Севастове из Летоније пошто је до тријумфа стигла за 75 минута игре – 6.2, 6.3.

Халеп је први део дуела преломила у своју корист у другој половини, са два узастопна брејк, да би 14. позиција слабије пласираној ривалки, на рани брејк у другом сету, одговорила са три нова одузета сервиса.

Она ће се за трофеј борити против боље из окршаја између Свелане Кузњецове из Русије и Францускиње Кристине Младеновић, које се састају од 20.00.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар