Новак ни ријеч о Агасију: Знам да не играм најбоље!

Новак Ђоковић није желео да се бави спекулацијама о свом новом потенцијалном тренеру.

Тенис 11.05.2017 | 09:15
Новак ни ријеч о Агасију: Знам да не играм најбоље!
Србин је у среду остварио прву победу откако је отпустио Марјана Вајду и остатак стручног штаба, али се намучио док је изборио пласман у осмину финала Мадрида.

"Знам да људи спекулишу и траже потенцијалне тренере, праве листу јер сам рекао да ми је потребан неко ко се идеално уклапа у профил особе која је била већ у мојој ситуацији, која је освајала Грен слемове. Нема много таквих шампиона у историји спорта, па је нормално да се појављују имена. Не могу више о томе да причам, већ само о онима који су у мом тиму. Тренутно није нико, али ће до Ролан Гароса или после њега бити неко", истакао је српски тенисер.

Ђоковић је на старту своје нове ере надиграо Шпанца Николаса Алмагра са 6:1, 4:6, 7:5, после скоро два и по сата игре.

"Ово ми је четврти меч на шљаци ове сезоне, сваки је био неизвестан, драматичан. Са позитивне стране, добро је са психолошког аспекта и менталне снаге и стицања самопоуздања. Морам да га градим јер не побеђујем често, а ово помаже у томе. Мислим да сам играо прилично добро цела два сета, имао 40:15 два пута у другом да завршим меч, али нисам искористио шансе. Тешко је играти против Ника на било којој подлози, посебно када је на врхунцу, врло је брз. Сада је био врло мотивисан, снажно и прецизно је ударао, једнако добро са обе стране. Када не прави грешке, може да победи било кога. Али сам издржао и знао да ћу на крају добити шансу, што се и догодило", рекао је Ђоковић.

Други тенисер света је на свом овогодишњем нивоу, уз превише осцилација и падова у игри током меча.

"И даље тражим начин да одржим висок ниво игре. Свестан сам да не играм најбоље, али верујем у себе и процес. Игра ће евентуално доћи. Могу да извучем доста позитивног из овог меча, играо константно добро један део, користио прилике, одлично враћао сервисе, нисам превише грешио. Потом сам имао период од четири гема када нисам био сјајан. Али сам успео да се опоравим од тога. Нормално је да има успона и падова, покушаћу да их смањим", додао је српски тенисер.

Ђоковић је доминирао светским тенисом од 2011. када је први пут постао број 1, али скоро годину дана не може да се врати на тај ниво.

"Када сам први пут постао број 1 и освојио Вимблдон, то је било остварење снова које се догодило у два дана. То ме још више мотивисало да играм добро и што дуже останем на врху. Не постоји одређена формула за то, код сваког играча је другачије. Свако реагује другачије када то достигне. Неко се задовољи врло брзо, не ужива више, што је у реду. Неки осећају одговорност због нове улоге и мотивисани су да остану ту, упишу се у историју. Ја сам имао срећу да дуго будем број 1. То је једна од ствари које ме инспиришу, да се опет борим за то. Енди је тренутно заслужено на том месту, одлично се носи с том ситуацијом. Напоран рад се исплатио. Сада се враћају Рафаел Надал и Роџер Федерер, долазе и други, млађи играчи, који су гладни. Када си на врху осећаш се као да те сви лове, да желе да те свргну, што је нормално. Тако функционише. Тренутно ја нисам ту, али осећам и желим да се вратим", истакао је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар