Мадрид: Ноле се мучио, али и побиједио!

Ђоковић се мучи и у Мадриду, прва победа без Вајде! Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Мастерса у Мадриду у свом првом мечу након што је отпустио дугогодишњи стручни штаб.

Тенис 10.05.2017 | 16:15
Мадрид: Ноле се мучио, али и побиједио!
Ђоковић је после доста проблема и преокрета у трећем сету савладао Шпанца Николаса Алмагра 6:1, 4:6, 7:5.

Новак се мучио у среду у Мадриду као и на претходним турнирима ове сезоне, опет је било превише осцилација у његовој игри, али је остварио прву победу у новој ери без Марјана Вајде у свом стручном штабу.

Србин ће у следећем колу играти са бољим из меча Жил Симон – Фелисијано Лопес. На терен ће већ у четвртак.

Пошто је очајно одиграо први гем и направио три неизнуђене грешке, експресно је вратио испуштени брејк и почео серију гемова. Форхенд га је одлично служио и за мање од пола сата је добио први сет.

Почетком другог одбио је налет ривала и чинило се да је близу тријумфа, али је тада је почела велика борба јер 31-годишњак из Мурсије није желео да одустане. Константно је претио, два пута се извлачио од 15:40 и брејком у финишу изборио трећи сет.

Пун самопоуздања отворио је тај део игре брејком и био на пола пута до сензационалног тријумфа, када се Ђоковић вратио. Сачекао је Новак нешто слабији гем противника и успео да изједначи.

Ђоковић лоше почиње одлучујући сет, Алмагро користи другу брејк шансу коју сигурним сервисом капиталузије у 3:0, али Србин не подлеже притиску, брзо узвраћа ударац и враћа брејк за 3:3.

Уследио је период одличног сервиса обојице тенисера, али први пада Алмагро што Ђоковић не пропушта да искористи за брејк на 6:5, а онда после присиљава Шпанца на грешку и добија меч.

Мастерс у Мадриду игра се за наградни фонд од 5.439.350 евра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар