"Ја Новаков тренер? Да ме је хтио - већ би звао"!

Бивши селектор Дејвис Куп репрезентације Богдан Обрадовић демантовао да би он могао да буде нови тренер Новака Ђоковића.

Тенис 09.05.2017 | 13:30
"Ја Новаков тренер? Да ме је хтио - већ би звао"!
Ко ће бити нови тренер Новака Ђоковића?

Осим на нивоу спекулација, пошто се највише прича о Борису Бекеру и Андреу Агасију, до сада није "испливало" ниједно решење за које би могло да се каже да озбиљно конкурише за "наследника" дугогодишњег тренера српског аса Марјана Вајде.

Бивши селектор Дејвис Куп репрезентацију верује да је Ђоковић повукао добар потез.

"Новак покушава да нађе право решење за враћање на светски врх и нови тим који ће му дати енергију коју је изгубио. Мора да изабере тренера који ће то да му омогући, а сигурно их има много који би желели да раде са њим, јер је он велики изазов", казао је Богдан Обрадовић у изјави за "Глас Српске".

Да ли би, међутим, он могао да буде нови тренер Новака Ђоковића?

"Заиста не бих о томе. Све је до Новака, много година сам провео с њим и да размишља у том правцу сигурно би ме већ контактирао", поручио је он.

Обрадовић је потом објаснио да разуме Ђоковићеву одлуку и да је она била тешка, али неопходна, како би се он вратио на прави пут. Навео је да му је потребан нови тим и додатна енергија, као и да "апсолутно верује" да ће то бити позитиван потез и да ће поново "владати планетом".

Он је објаснио и какав је тренер потребан Ђоковићу.

"Волео бих да то буде неко ко ће му одговарати и са киме ће наћи заједнички језик. То је суштина свега. Заиста не знам ко је слободан на тржишту, јер су сви поприлично запослени људи и са те стране није лако наћи врхунске тренере који су способни и спремни да раде. Треба пронаћи право решење, ко год да буде, потребно је да га Новак разуме", закључио је Обрадовић.

Новак ће у наредној недељи наступати на мастерсу у Мадриду. Самостално.

"Питање је колико се Новак за то припремао, није ово била исхитрена одлука. Он је велики шампион, сигурно да су ово отежане околности за њега, али морате да тежите ка неком решењу. Можемо само да му пожелимо да одигра добро у Мадриду".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар