Раонић оставио Троицког без финала у Истанбулу!

Српски тенисер Виктор Троицки завршио је учешће на турниру у Истанбулу, пошто је у полуфиналу поражен од Милоша Раонића из Канаде у два сета – 6:2, 6:3.  У финалу Истанбула играће Раонић и Чилић. Српски тенисер није имао шансе, али је зарадио 90 бодова и преко 22. 000 долара.

Тенис 07.05.2017 | 10:00
Раонић оставио Троицког без финала у Истанбулу!
Раонић је у њиховом шестом међусобном дуелу до пете победе дошао после 66 минута игре.

Канађаин ће у финалу турнира у Истанбулу играти против Хрвата Марина Чилића, који је раније у два сета победио Аргентинца Дијега Шварцмана.

Раонић је у готово свим сегментима игре надиграо Троицког, петог носиоца на турниру у Истанбулу – двапут је у правом сету одузео сервис српском тенисеру, док му је у другом то једном пошло за руком.

Виктор Троицки нанизао је победе над Маркосом Багдатисом, Кареном Качановим и земљаком Ласлом Ђереом, али против Милоша Раонића није имао шансе.

Четврти пут у пет међусобних дуела, победио је Канађанин црногорског порекла - 2:6, 3:6.

Троицки је имао једну брејк лопту у полуфиналу АТП турнира у Истанбулу, при резултату 1:3 у првом сету и није је искористио, док је Раонић, постављен за првог носиоца трећег издања турнира на Босфору, искористио сваку од три шансе на мечу.

Дуел је трајао 66 минута.

Пре тога, други носилац Марин Чилић победио је браниоца титуле, Дијега Шварцмана, резултатом 6:1, 7:6 (9:7), а треба рећи да је аргентински тенисер имао три сет лопте у тај-брејку другог сета, све три пропустио и онда изгубио три поена у низу, уједно и меч и титулу.

Шварцман је у петак у четвртфиналу елиминисао још једног нашег тенисера, Душана Лајовића.

Раонић је у готово свим сегментима игре надиграо Троицког, петог носиоца на турниру у Истанбулу. Он је у првом сету двапут одузео сервис српском тенисеру, док му је у другом то једном пошло за руком.

Канађанин је повео 0:3, Троицки на 1:3 имао ту једну брејк лопту, после чега је виђена егал игра у првој половини другог сета све до резултата 3:2, када је Троицки још једном попустио под ретерн ударцима високог ривала и склизнуо у пораз.

Троицки је једном успео да победи шестог играча света, Раонића, и то 2015. године на турниру у Пекингу, а једном њихов окршај није завршен. У Токију 2012. Троицки је морао да преда због повреде при резултату 3:0 у првом сету.

Чилић и Раонић бориће се у недељу за титулу, 250 АТП бодова и награду од 78.270 долара, пораженом ће остати утеха у виду 150 бодова и 41.225 долара, а полуфиналистима је остало 90 бодова и 22.330 долара.

Наградни фонд турнира у Истанбулу је 439.005 долара.

Прво издаје Истанбула, 2015. године, освојио је Роџер Федерер победом над Паблом Куевасом у два сета, док је прошле сезоне Шварцман у финалу победио Григора Димитрова 6:7, 7:6, 6:0.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар