Виктор у полуфиналу Истанбула, Ђере предао меч!

Виктор Троицки пласирао се у полуфинале турнира у Истанбулу пошто му је сународник Ласло Ђере предао меч.  Искуснији од двојице српских тенисера добио четвртфинални меч турнира у Истанбулу предајом у другом сету.

Тенис 05.05.2017 | 20:20
Виктор у полуфиналу Истанбула, Ђере предао меч!
Троицки је добио први сет са 6:2, а у другом му је Ђере предао при резултату 2:3 и то у тренутку када је узвратио брејк.

Виктор Троицки ће у полуфиналу играти против Милоша Раонића који је у трећем колу победио Аустралијанца Бернарда Томића.

У другом полуфиналу састају се Аргентинац Дијего Шварцман и Хрват Марин Чилић.

Прошле недеље је Ласло Ђере у Будимпешти славио изненађујућу победу над Виктором Троицким, а сада му се старији и квалитетнији земљак реванширао на турниру у Истанбулу (наградни фонд 439.000 евра).

Троицки се пласирао у полуфинале, у коме ће се састати са првим фаворитом, Милошем Раонићем, тако што му је Ђере предао меч при резултату 6:2, 2:3.

Меч је до тог тренутка трајао само 52 минута, што ће свакако помоћи Виктору да спремнији изађе на мегдан сјајном серверу из Канаде.

Троицки и Ђере су на почетку дуела "разменили" брејкове, да би Виктор до краја првог сета још два пута одузео сервис ривалу и убедљиво дошао до 1:0.

Ђере је у другом сету најавио повратак у меч, повео је са 3:1, али је после узвраћеног брејка одлучио да се повуче.

Без обзира на овај пораз, он ће у понедељак забележити нови рекордно високи пласман на АТП листи. У Истанбул је стигао као 153. на свету, а продор до четвртфинала донеће му напредак од петнаестак места.

Троицки се окреће суботњем окршају са Раонићем, који је против Бернарда Томића (7:6, 7:6) показао да тренутно итекако може да се игра са њим.

Други полуфинални пар чине Хрват Марин Чилић и Аргентинац Дијего Шварцман, који је у петак пре подне елиминисао Душана Лајовића.

Наградни фонд турнира у Истанбулу је 439.005 долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар