Ботас: Нисам емотиван, али кад сам чуо химну...!

Возач Мерцедеса Валтери Ботас рекао је да је вредело чекати прву победу у Ф1 и додао да се нада се да ће та победа бити само једна од многих.

Остали спортови 01.05.2017 | 08:20
Ботас: Нисам емотиван, али кад сам чуо химну...!
"Сјајно, требало ми је мало више од 80 трка, али је вредело чекати. Дефинитивно је вредело учења. Ова чудна прилика ми се указала зимус, када сам прешао у Мерцедес, који ми је омогућио ово што се догодило. Свима сам захвалан, целом тиму, ово не би било могуће без њих", рекао је Ботас после трке.

"Имали смо незгодан почетак године и борбу са Фераријем, али смо успели да останемо на врху. Углавном није лоше када стартујете из другог реда, а морам рећи да нам је помогао и 'сејфти кар'. Морамо да наставимо, да се боримо са оба наша болида, план је прва два места. Веома сам срећан", навео је Ботас.

"Иначе нисам оволико емотиван, али када сам чуо финску химну, то је било посебно. Ово ми се чини нестварно. Надам се да је ова победа једна од многих. Ово је сигурно била једна од мојих најбољих трка у каријери. Ово ће ми донети много самопоуздања. Одувек сам знао да ћу моћи да остварим добре резултате ако све буде како треба, а лепо је добити потврду тога и да је све могуће", додао је 27-годишњи Финац.

Друго место заузео је четвороструки светски шампион, возач Ферарија Себастијан Фетел. Он је имао пол позицију, али га је на старту обишао Ботас, са којим је до последњег круга водио велику борбу за победу

Два круга пре краја Фетел се примакао испод једне секунде, највише захваљујући гужви на стази испред Ботаса, пошто је Финца успоравао Фелипе Маса, који је заостајао један круг. Ботас је затим обишао Масу, који се нашао испред Фетела, а после тога било је решено питање победника.

"Учинио сам све како бих стигао Валтерија. Мислио сам да ћу имати прилику, али нисам био сигуран шта ће Фелипе Маса урадити и на крају сам изгубио. Али, није важно. Велике честитке Валтерију. Данас је његов дан", навео је Фетел.

Његов клупски колега Кими Раиконен заузео је треће место, што је био његов први пласман на подијум од прошлог јула.

"Нажалост, данас смо освојили треће место, али покушаћемо да будемо бољи у следећој трци. Имао сам тежак почетак сезоне, далеко од идеалног. Ова недеља је корак напред, али сам само успео да освојим треће место. Наставићемо да покушавамо, да напредујемо, али и детаљи морају да се уклопе за победу", рекао је Раиконен.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар