БЛ: Шалке ''демонтирао'' Леверкузен!

Главобоља за "апотекаре"! Фудбалери Бајера су домаћим поразом од Шалкеа 1:4 (0:3) озбиљно угрозили чак и опстанак у Бундеслиги.  Пре два месеца осмина финала Лиге шампиона, за три недеље - друга лига? Могуће је! Леверкузен се распада. . . !

Фудбал 28.04.2017 | 22:30
БЛ: Шалке ''демонтирао'' Леверкузен!
Шалке је у петак увече протутњао кроз Леверкузен (1:4) у премијерној утакмици 31. кола Бундеслиге и креирао главобољу "аспиринџијама" и њиховом тренеру Тајфуну Коркуту пред финиш сезоне.

Бајер има само четири бода предности испред најугроженијих екипа које се боре за опстанак и које имају по утакмицу мање на три кола до краја шампионата Њемачке.

За само 10 минута, од седмог до 17, Шалке је стекао три гола предности над Бајером и до краја мирно освојио сва три бода, први пут послије пуне три године.

А није тако изгледало на почетку меча...

Већ у 20. секунди "апотекари" су креирали стопостотну шансу, али је ударац Џулијана Бранта из петерца одлично одбранио голман гостију из Гелзенкирхена Ралф Фарман.

У петом минуту Кевин Фоланд је шутирао изнад пречке послије добре шансе, па је два минута касније услиједила казна Шалкеа.

Све је направио Леон Горецка, који је прошао по десној страни и на "тацни" сервирао лопту Гвиду Бургшталеру за 0:1.

Шалке је повео са 2:0 већ у 10. минуту - након центаршута из корнера Алесандра Шопфа, капитен гостију Бенедикт Хаведес је неометан са петерца главом погодио мрежу - 0:2.

Све се "отворило" гостима у 17. минуту - Горецка је избјегао офсајд, голман Бернд Лено је одбранио његов шут, али је одбијанац поспремио Шопф за огромних 0:3 и још већи шок на "Бај Арени".

Могли су гости још понеки пут да затресу мрежу до одласка на одмор, али је неколико пута одлично интервенисао Лено и спасио домаће дебакла.

Међутим, ништа ни голман Бајера није могао у 50. минуту кад је послије центаршута из слободњака Бургшталер из волеја постигао свој други гол на утакмици - 0:4 за овјеру 11. тријумфа Шалкеа и "скок" на осмо мјесто на табели.

"Апотекари" су преко Штефана Кислинга у 69. минуту успјели да смање на 1:4 послије акције Карима Беларабија, али није било времена, ни наде да могу барем до једног бода.

Репрезентативац Босне и Херцеговине Сеад Колашинац, који ће на крају највјероватније сезоне напустити "рударе" и прећи у Арсенал, одиграо је 73 минута за Шалке.

Можете ли да замислите Леверкузен у другој лиги? Пре само два месеца осмина финала Лиге шампиона, а од јуна Цвајта? Звучи невероватно, али после новог катастрофалног пораза Бајера такав расплет уопште није немогућ. Штавише. У премијерном мечу 31. кола Бундеслиге: Бајер - Шалке 1:4!

Три кола пре краја првенства Веркселф је дошао у јако тешку, стрепећу позицију, па му сада остаје да сутра навија против својих нових конкурената. Уместо да се "туче" за Лигу Европе, екипа Тајфуна Коркута мораће и те како да се озноји не би ли у последњих 270 минута осигурала опстанак. Бајер је као и уочи ове рунде тренутно на плус четири у односу на први тим у зони испадања (Аугзбург), али и Баварци, као и Инголштат који је с бодом мање испод, односно Хамбургер, Волфзбург и Мајнц, који су испред, своје утакмице тек треба да одиграју.

Оно што ће имати озбиљног утицаја у последња три кола јесте и распоред, а он никако не иде на руку Леверкузена коме су остала два меча у гостима и један код куће. На Бај арену долази Келн, док се у госте иде директном ривалу Инголштату и Херти која се бори за Европу. 

Што се вечерашњег меча тиче Шалке је - иако је ово коло дочекао с најмањим бодовним салдом у последњих 18 година - буквално нокаутирао домаћина за мање од 20 минута игре. Бургшталер, Хеведес и Шеф опалили су три шамара Леверу од којих ће образи дуго бридети. Од тако ужасног старта ни много јачи тимови не би се опоравили, а камоли Бајер у овако лошој форми...

Када је Гвидо Бургшталер у 50. минуту погодио за 0:4 деловало је да Леверкузен може да прими и девет, али гости су ипак повукли ручну.  

Директор Бајера Руди Фелер напустио је своје место у свечаној ложи већ после 10 минута, пошто је Шалке повео са 0:2, а најватренији навијачи изашли су пред крај меча испред стадиона како би спречили играче да одмах оду кућама, јер су планирали "да мало поразговарају са њима", јавио је Билд.

Бундеслига, 31. коло

Бајер Леверкузен - Шалке 1:4 (0:3)
/Кислинг 69 - Бургшталер 7, 50, Хаведес 10, Шопф 17/

Субота (15.30)

Вердер - Херта
Дармштат - Фрајбург
Борусија Дортмунд - Келн
Мајнц - Борусија Менхенгладбах
Лајпциг - Инголштат
Волфсбург - Бајерн (18.30)

Недјеља

Аугсбург - ХСВ (15.30)
Хофенхајм - Ајнтрахт Франкфурт (17.30)

ТАБЕЛА: Бајерн 70, Лајпциг 62, Борусија Дортмунд 56, Хофенхајм 55, Херта 46, Фрајбург 44, Вердер 42, Шалке (+1) 41, Келн 41, Ајнтрахт 41, Борусија Менхенгладбах 39,  Бајер Л. (+1) 36, Мајнц 33, Волфсбург 33, ХСВ 33, Аугзбург 32, Инголштат 28, Дармштат 21.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар