Искуство или младост - Кличко или Џошуа?

Највећи боксерски спектакл године који се у суботу увече одржава на Вемблију даће нам одговор на вечно питање - на чијој су страни године?

Остали спортови 29.04.2017 | 16:20
Искуство или младост - Кличко или Џошуа?
Вембли ће у суботу увече бити центар спортског света, али не као и обично због фудбала, него због племените вештине. Јер песнице пред чак 90.000 гледалаца укрштају тренутно два најцењенија тешкаша у свету бокса, Владимир Кличко и Ентони Џошуа.

Као што смо већ подвукли, њих двојица никако нису типични фајтери, спремни за обрачун и свађу, нарочито на конференцијама за штампу. То су озбиљни, школовани боксери, такорећи суператлете које из дана у дан раде на побољшању перформанси и знања. Самим тим, улилчарсцко понашање не долази у обзир.

Један од неизоставних чланова Џошуиног тима још од његових аматерских дана, Роберт Макракен је изјавом "Кличко јесте био велики борац, али време никоме не прашта"дао шлагворт целој "расправи" два борца, која је више личила на филозофско-спортско аргументовани разговор него на конференцију за штампу два боксерска шампиона. И разлика заиста прија јер и један и други много шта паметног имају да кажу. А тема "расправе" на последњој конференцији за штампу била је разлика у годинама која износи чак13 лета! Украјински колос је напунио 41, док је Британцу 27 година. Велика разлика која ће готово сигурно имати утицај на коначан исход меча. Једино је питање да ли ће надвладати искуство или младост.

"Борићу се са момком који има тачно онолико година колико се ја бавим овим послом, мора се признати да је то заиста посебна чињеница", сматра Кличко, "Поново сам изазивач! Осећам се младим, покорним и потпуно опседнутим мишљу да ће ми опет судија подићи руку у знак победе! Нисам Нострадамус али је моја опсесија тако јака да сам снимио моју предикцију ове борбе. Меморијска картица на којој се налази снимак биће ушивена у мој огртач за меч који ће после бити продат, а сав приход иде у моју хумани+тарну оргазнизацију. Само онај ко буде купио мој огртач моћи ће да погледа моје предвиђање"

О начину на који верује да ће тећи борба, своје мишљење је дао и Џошуа, који наравно верује у своју младост.
"Кренуће јако пошто неће мочи да држи темпо самном. У питању је генетска ствар, године. То нико не може да оспори. Мислим да је Владимир био онај прави, најбољи око 2005. Али како стариш тако тежак рад мора да постане паметан рад. Ја и даље могу напорно да радим. Ово је за Кличка пресудна борба, али не и за мене, пошто је он на самом крају каријере. Када буде добио батине, биће то вероватно крај за њега. Можда нисам најбољи, али оно што радим, радим бриљантно! Могу чак и да кажем да је бољи боксер, али када кренем да му засипам браду ударцима, боје му је да се супротстави мојој сили!"

Извор: Моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар