КЛС викенд: Звезда по дану, Партизан са дебитантом!

У суботу ће бити одиграно треће коло Суперлиге.

Кошарка 28.04.2017 | 17:15
КЛС викенд: Звезда по дану, Партизан са дебитантом!
После кола обележеног "вечитим дербијем" и драмом у Чачку, најбољи домаћи тимови одиграће првог дана викенда комплетну трећу рунду КЛС.

Суперлигашка субота почеће у дневном термину, од 15 часова, када ће се у Железнику састати два најуспешнија тима прва два кола. Уз директан пренос на ТВ Арена спорт, ФМП ће дочекати Црвену звезду мтс, а бранилац титуле поново ће наступити без недељама одсутног Стефана Јовића.

Тренер браниоца титуле Дејан Радоњић објаснио је да "ровити" плејмејкер још није почео да ради са остатком тима, након терапија у Минхену.

"И у овај меч улазимо без Стефана Јовића који и даље није у тренажном процесу са екипом. Остали играћи ће бити у тиму за утакмицу и даће све од себе, упркос оптерећењима лакших повреда које и даље имамо. Очекујем веома тежак меч и изузетно мотивисаног противника", рекао је шеф струке црвено-белих у најави меча.

Звезда је у петак, у време одигравања утакмице, тренирала у хали ФМП-а, где је екипа Душана Алимијевића у првом колу "преслишала" Мегу, а затим је на исти начин тријумфовала и у Вршцу.

Два сата после тог дуела, Спартак ће у Суботици тражити прву победу против Борца, који је у среду испустио Мега Лекс у последњим секундама четврте четвртине.

Неколико сати касније, од 19.30 часова, Партизан ће у хали "Александар Николић" угостити Динамик, дебитанта у највишем рангу, на чијој клупи седи Мирослав Мута Николић. Тим са Дорћола је у прошлом колу остварио први, историјски суперлигашки тријумф против Спартака.

Тренер црно-белих Александар Џикић рекао је да се новајлија не сме потценити, као ни било који други тим.

"Динамик је добро одиграо у првом делу КЛС, на ту екипу су додали два искусна странца, што је знак да покушавају да нађу своје место међу прве четири екипе. Имају комбинацију врло искусних играча са пар играча који су жељни доказивања, тренер је врло важан део стручног штаба репрезентације, са пуно искуства. Све у свему, респектабилан противник", изјавио је шеф струке Партизана.

Уочи сутрашњег дуела, из Динамика поручују да су задовољни што су уопште ушли у Суперлигу и да ће се борити до краја првенства да постигну што више, у границама својих могућности.

"Партизан је институција и тешко је очекивати нешто, али да се разумемо - ја сам увек оптимиста. Ако будемо играли одбрану добро, све је могуће. Вршац је показао да могу равноправно да играју са њима, па што не бисмо и ми", изјавио је Мирослав Николић у најави утакмице.

Претпоследњи меч сутрашњег кола "затвориће" утакмица у Сремској Митровици, где ће у истом термину Мега дочекати Вршац.

Екипа Дејана Милојевића улази у тај меч са скором 1-1 и са планом да пре свега игра чврсту одбрану на свом првом суперлигашком мечу на домаћем терену.

"У претходном колу стигли смо до победе на тешком гостовању у Чачку. На том мечу се показало колико је битно да играмо агресивно у одбрани, јер нас је то одржавало када нас није ишао шут. У суботу играмо први меч у Сремској Митровици после гостовања у прва два кола, а противник нам је екипа Вршца која је у првом колу одиграла сјајан меч на гостовању против Партизана. То нам је показатељ да не смемо ниједног тренутка да се опустимо, јер се утакмице играју на три дана и мало је времена за исправљање грешака. Уз ангажовану одбрану током целог меча, верујем да ћемо доћи до наше друге победе у Суперлиги и тако себи олакшати позицију пред дуеле који следе", поручио је Милојевић.

У петак, дан уочи 3. кола, КЛС је озваничио и календар плеј-офа Суперлиге, у који ће се пласирати четири најуспешнија тима и који ће почети 6. јуна. Полуфинаће ће се играти на две победе, а финале на три.

Парови 3. кола:

ФМП - Звезда 15 часова (ТВ Арена спорт)
Спартак - Борац 17
Мега Лекс - Вршац 19
Партизан - Динамик 19.30

Табела: Звезда 2-0, ФМП 2-0, Борац 1-1, Динамик 1-1, Партизан 1-1, Мега Лекс 1-1, Вршац 0-2, Спартак 0-2

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар