Наставља се драма у Скопљу

Министар унутрашњих послова Македоније Агим Нухију најавио је да ће се из моралних разлога повући с те функције.

Регион 28.04.2017 | 15:33
Наставља се драма у Скопљу
На конференцији за новинаре он је изразио жаљење због нереда у Собрању и истакао да поједине структуре у министарству нису обавиле свој дио посла.

Нухију је рекао да ће одобрење да поднесе оставку затражити од лидера своје партије - ДУИ Алија Ахметија и да ће обезбиједити услове за миран трансфер власти.

Нухију је осудио синоћне немире у Собрању и истакао де дио структура МУП није обавио посао и да ће за то морати да сносе одговорност.

Посебно је указао да се то односи на директора Бироа за јавну безбједност Митка Чавкова (кадар ВМРО ДПМНЕ), који је надлежан за униформисане полицајце и који је руководио Оперативним штабом МУП.

Током упада присталица ВМРО ДПМНЕ у Собрање Македоније синоћ било је видљиво да се дио полицајаца према њима односи са симпатијама, а насилни демонстранти су пропуштани и у дио зграде у ком су се налазили посланици СДСМ и албанских странака.

Према ријечима Нухијуа, Чавков га је дуго након почетка нереда избјегавао и до 20.00 сати није био доступан.

Оперативни штаб, на чије је чело био постављен Чавков, требало је да буде спреман да се избори са свим могућим сценаријима, али је Чавков био недоступан током дешавања у Собрању, рекао је Нухију.

"Желим да истакнем да је, нажалост, очигледно да у структурама МУП политички утицај има велику улогу. Дио запослених умјесто да поштује законе и извршава обавезе поступа по наредбама политичких центара", рекао је министар полиције Македоније.

Нухију је додао да то мора да буде кажњено и истакао да је укључена унутрашња контрола и да ће бити тражена одговорност свих који нису поступили по закону, укључујући и све из Оперативног штаба.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар