Ф1: Рапсодија Бенетона...!

Шумахеров болид из 1991. на добошу вреди више од 1. 000. 000 евра! И шампионска историја Бенетона има цену, а носи је кући онај је онај ко понуди више пара.

Остали спортови 29.04.2017 | 20:45
Ф1: Рапсодија Бенетона...!
Бенетонов болид који је 1991. задужио седмоструки светски шампион Формуле 1, Михаел Шумахер коначно је на продају. Реч је о “Б191” возилу које ће лицититирати аукцијска кућа Бонхамс. Ко не зна, добро је да кажемо да је Бенетонов болид опремљен Косворт – Фордовим мотором од 3,5 литара радне запремине у В8 распореду цилиндара. Поменуто возило је дебитовало на трци у Сан Марину када га је возио Роберто Морено. Након тога за управљачем “Б191” болида је био и троструки шампион Нелсон Пике који у овој улози запамћен и по незаборавном тријумфу на ВН Канаде, на којој је стартовао осми, а кроз циљ прошао као победник.

Када је реч о Михаелу Шумахеру, он је заменио Морена на последњих пет трка. Иначе, болид Бенетона је потпуно исправан, функционбан пошто је извршена комплетна рестаурација свих делова по стандардној процедури за возила с почетка последње деценије двадесетог века.

Очекује се да ће аукцијска цена “Б191” болида достићи нешто више од 1.000.000 евра, колико се процењује да би неко од колекционара могао да издвоји за овако култну и скупу играчку.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар