Кажњени "зелени" стигли бусом у Атину!

Некомплетан тим Панатинаикоса после 1. 100 километара и 17 сати путовања стигао у раним јутрањим сатима у главни град Грчке. Тренер Пасквал данас ће одржати састанак са председником клуба и многи верују напустити клупу "зелених".

Кошарка 27.04.2017 | 18:45
Кажњени "зелени" стигли бусом у Атину!
Експедиција Панатинаикоса, која је јуче у рано поподне кренула из Истанбула за Грчку аутобусом, допутовала је у раним јутарњим сатима у Атину.

Некомплетан тим "зелених", предвођен тренером Ћавијем Пасквалом, прешао је 1.100 километара пута аутобусом, пошто им је председник Димитрис Јанакопулос поништио авионске карте након пораза у четвртфиналу плеј-офа Евролиге од Фенербахчеа максималним резултатом 3:0.

Грчки медији преносе да су играчи Панатинаикоса направили паузу у Ксантију, на северу Грчке, негде пред поноћ, где су вечерали у локалном ресторану. Кошаркаши су, упркос дугом и напорном путовању, били расположени и радо су проћаскали и фотографисали се са особљем локала.

Експедиција Панатинаикоса стигла је у Атину у седам часова по локалном времену, после 17 сати путовања, а очекује се да ће тренер Ћави Пасквал после кратког одмора у току дана одржати разговор са председником клуба.

Медији спекулишу да би он могао и да поднесе оставку на место првог тренера клуба, независно од тога да ли ће се Јанакопулос некима од четворице "непослушних" захвалити на сарадњи.

Четворица играча Мајк Џејмс, Крис Синглтон, Кени Гебријел и Адонис Фоцис оглушили су се о наредбу председника клуба, па су о свом трошку купили карте и авионом се вратили из истанбула у Атину.

Фоцис није крио незадовољство када им је саопштено да је из Атине стигла наредба да крену кући аутобусом. Он је први одбио да то уради.

"Освојио сам три титуле у Евролиги са Панатинаикосом и ви ћете ме сада послати кући аутобусом после пораза од Фенера? Нема шансе", љутито је изјавио 36-годишњи грчки крилни центар.

Он је са атинским "зеленима" током каријере освојио и девет наслова првака Грчке, као и шест домаћих купова и за многе није предствљало изненађење то што се једини од грчких играча успротивио наредби да по казни путује за Атину аутобусом из Истанбула.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар