"Краљ цигана" долази по своје – Фјури се враћа!

Док трају завршне припреме за борбу века између Владимира Кличка и Ентонија Џошуе, добили смо још једну велику вест из света бокса – враћа се Тајсон Фјури!

Остали спортови 28.04.2017 | 00:00
"Краљ цигана" долази по своје – Фјури се враћа!
Фјури, некадашњи првак света у тешкој категорији, објавио је да се дефинитивно враћа из пензије и запретио свим противницима да "долази по оно што му припада".

"То је мој животни позив. Без обзира на препреке које ми се нађу на путу, вратићу се боксу и освојити светску титулу. Први пут после 16 месеци, још од тренутка када је завршен меч са Кличком, сигуран сам каква ће моја будућност бити. Смршаћу и направити заокрет у свом животу. Прошао сам кроз пакао и не могу ништа да урадим поводом тога", објавио је Фјури на "Инстаграму".

Самопрозвани "Краљ цигана" је крајем октобра 2015. године изненађујуће постао власник WБА, ИБФ, WБО, ИБО и Ринг појаса, тријумфом управо над Кличком, који је важио за огромног фаворита.

Међутим, после највећег успеха у каријери уследили су бројни проблеми за Британца, који су резултирали суспензијом и повлачењем из професионалног бокса. Прво је окарактерисан као сексиста и хомофоб због коментара како је најбоље место за жену "на њеним леђима", а онда је откривено да је позитиван на кокаин.

Њему су 24. септембра у узорку урина пронађени трагови дроге и то само дан касније пошто је отказао меч са Владимиром Кличком. Као разлог за отказивање било је да је Фјури неспреман за ову борбу, у којој је требало да брани шампионску титулу.

Анализом је откривено да је позитиван на кокаин, после чега му је Британски борд за контролу бокса одузео лиценцу, а он се у верзијама WБО, WБА и ИБО. Претходно му је одузет и ИБФ појас јер га није бранио.

Још није познато када ће бити званичан повратак контроверзног боксера, а он је недавно открио да би то могло да се догоди 13. маја, што је, у овом тренутку, мало вероватно.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар