Америка је најважнија земља на свијету

Захумско-херцеговачки и приморски владика Григорије рекао је синоћ, гостујући у емисији "Пресинг" телевизије Н1, да је врло важно имати добре односе са америчким дипломатама. Каже да је одбио да буде постављен за митрополита Дабробосанске митрополије, што му је понудио патријарх. Нема амбиције ни да буде патријарх , а оно што жели јесте да, поред Херцеговине, буде у служби у Београду.

Република Српска 27.04.2017 | 09:02
Америка је најважнија земља на свијету
Владика Григорије каже да има добре односе са предсјендиком Републике Српске Милорадом Додиком и да је недавно његово (Додиково) одбијање да се рукује са америчком амбасадорком Морин Кормак доживио са великом тугом.

Говорећи о односима са предсједником Републике Српске, владика Григорије каже да су односи њега и Додика добри и заснивају се на узајамном поштовању.

"Никад му нисам рекао да ради нешто у политици, нити је он мени икад ишта рекао шта да радим у цркви", рекао је владика Григорије.

Потврдио је да је код њега у Требињу била амбасадорка САД Морин Кормак, коју је Додик прогласио непожељном у Републици Српској.

"Вечерали смо и разговарали дуги, искрено и отворено о свему, па и о Додику и Републици Српској. То је једна озбиљна и дивна жена, одличан дипломата", казао је владика Григорије.

На констатацију новинара да се недавно Додик није хтио руковати с њом, владика Григорије је рекао да је то доживио тужно.

То сам доживио с великом тугом. Тужни су ти наши односи са сваке стране. Ја мислим да је Америка најважнија земља на свијету и врло је важно имати добре односе са америчким дипломатама. Имају утицај и на нашу малу земљу. Не мислим да су ти њихови утицаји увијек најбољи, али су врло добри и важни", рекао је владика Григорије.

(БН/Н1)

Коментари / 70

Оставите коментар
Name

БЛ

27.04.2017 07:11

И овај га завали великом Баји до краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.04.2017 07:46

Не само је цовјек реалан. Зна он да је гријех лагати, прво себе па и друге.

Name

Ре

27.04.2017 08:16

Прва јавна лицност у Републици Српској цији је иступ ниста друго до позив госп.Додику да поднесе оставку и повуце се из политицког зивота зарад интереса Републике Српске и Српског народа,а и доказ оне народне неста пара неста пријатеља.Мада они који познају госп Додика,попут неких министара и неких сефова кабинета,тврде да је госп Додик постао ово сто јесте прије свега захваљујуци пријатељству са госп. Владиком.А био је дасак свјезег вјетра на Балкану и на насу залост умјесто да је изабрао да постане велики цовјек одлуцио је да постане богат.

Name

за ре

27.04.2017 08:41

Да, завали. Види се колики је друг. Кад је с њим шетао, с Емиром И компанијом, био му је добар. Очигледно да је користољубље била суштина тог пријатељства. Кад дође следећи, овај ће "мудрац" уз његове скуте, буде ли могао шта добити. Када овакве видим, лијепо ме стид врха наше цркве...али бог све види, он све враћа.

Name

Драган

27.04.2017 09:12

Какве везе Баја има са српством и православљем? Које то истинске вриједности он поштује и примјењује?

Name

Студент

27.04.2017 10:01

Ако православни свештеник то каже онда смо га јадни ми!

Name

Милија

27.04.2017 10:17

Виде попа ста сад прица, а до прије пар мјесеци смо ми сви били издајници који нисмо за Додика. Сад це Миле послати нови дзип и попо це опет бити онај стари.

Name

:))

27.04.2017 10:40

Тако је Глигорије

Name

СП

27.04.2017 14:57

Владика Григорије је један од најпоштенијих, ако не и најпоштенији и најреалнији високорангирани припадник СПЦ, па ако већ не жели да буде Митроплит дабробосански или Патријарх српски, можда би било најбоље да се кандидује за предсједника Српске коју би, увјерен сам, водио боље од иког другог.

Name

"Блиске Везе"

30.04.2017 04:52

За Владику многи тврде да је класични западни шпијун и масон. Већ деценијама. Ја то не тврдим, али је очигледно је између Додика и запада, изабрао Амеирку. Његово право и његов избор. Кажу да се ни у цуре дијете не нађе случајно, па ни ово није случајно. Ако је то тачно, такви типови су веома прагматични. Повијају се како вјетар дува тачније, како им се каже. Његова изјава је и доказ да је Додик дефинитивно отписан. Од оних истих који су га изабрали и довели тамо гдје се сада налази. Типично: од послушника до отпадника, од избирача до отирача. Ако знамо да да је СПЦ "по службеној дужности" на страни Русије, ове Владичине изјаве имају одређено јасно значење. Припрема терена за улазак БиХ у НАТО, за "безболно приземљене" Додиковог одлазка са политичке сцене. Намјерним избјегавањем да се рукује са Цорниковом, Додик није увриједио амбасадорку, него цијелу УСА администрацију, цијелу државу и цијели народ, а то се не прашта. То је за њих вежа увреда од призивања и одржавања референдума и кршења дејтонског споразума. Тиме је Додик дефинитивно потврдио да нема ни "Н" од државника. Па у једном рату, или непосредно послије рата, на заједниким сусретима рукују се и највећи непријатељи и противници. Куртоазно, али се рукују, и то се учи у првом разреду школе дипломатије. Биће за Додика добро ако га се само отресу политички. Познато је како су прошли сви регионални/локални наши политичари деведесетих година, кад су од послушника постали отпадници. "Ни у дјевојке се дијете не нађе случајно". Чињеница је да је Додик, на једној страни у раљама бјелосветске мафије (угласном бивша ДБ и КГБ) због финансиских аспеката и, на другој страни, у раљама геополитичких владара свијетом. Опасно је наљутио и једне и друге. Кажу да је годинама болестан на нервној бази и то се види. Владика је по вјерској линији, нешто слично што је Радојичић по политичкој. Уз Додика су били док га није почео отписивати Запад. А ни Кустурица се у последње вријеме не види у његовој близини. Вучић му је већ раније окренуоо леђа. Додика, прије или послије, очекује неко изненадно "клизање на банану". Политичко. Он то зна, боље рећи животињским инстиктом, осјећа, тако да се сад у његовој близини могу видјети класични мали "мишеви мекињаши" (неки тип из Фоће, неки школски друг из Србије, неки далтон са Сокоца, неки клошарац, итд), и то искључиво из личних ситношићарџиских интереса тих мишева самих. Лијепо друштво нема шта. Тек толико да није сам.

Name

Владика до јаја

30.04.2017 07:11

Изаберите овог цовјека за предсједника РС-а

Name

Јамес Бонд

27.04.2017 07:14

Онда свом пријатељу Баји објасни да прогласавање Амбасадора УСА непозељном,лније паметан потез.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.04.2017 07:47

Вец је то и објаснио давно.

Name

Крсти се Крстивоје

27.04.2017 07:14

Ваљда попе треба РС да ти буде највазнија или?

ОДГОВОРИТЕ
Name

КРТИВОЈЕ БОГ НЕ ПОМАЗЕ, САМО РАД ПОМАЗЕ

27.04.2017 07:46

ВЈЕРУЈЕМ ДА ВЕЦИНИ ГРАДЗАНА ЈЕ САД НА ПРВОМ МЈЕСТУ ЕГЗИСТЕНЦИЈА И МИР,РАТ ЈЕ ЗАВРСЕН А РС, ЈЕ ТУ НИКО ЈЕ НЕ ДИРА СА СТРАНЕ РС ИМА УНУТРАСЊЕ НЕПРИЈАТЕЉЕ У ПРВОМ ОНЕ КОЈИ СУ ЈЕ ДОВЕЛИ ДО БАНКРОТА А ТИ КРСТИВОЈЕ ДОЗВОЛИ ДРУГИМА ДА КАЗУ СТА МИСЛЕ,

Name

милан

27.04.2017 08:05

Ти ниси дорастао овој прици.

Name

Босна Поносна

27.04.2017 10:06

Америка је закон за све.

Name

Незна сирота

27.04.2017 10:08

Ста је њему на првом мјесту. Масерати или Мерцедес ГЛ. О попееее

Name

??????????????????????????????????????????????

27.04.2017 10:12

коме се Милане обрацас буди конкретан,кад се вец уваљујес

Name

неутрални

27.04.2017 07:16

Па ко још на овом свијету симпатише тог...не знам више који израз да кажем, сви су већ потрошени. само криминални миље из БиХ и Србије изгледа. Са свима је закухао и замјерио се, и са самим Богом, мада то њему као невјернику (или лажном вјернику) ништа и не значи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

27.04.2017 07:27

А како ти Владико дочека предсједника Србије Николића, то је по теби нормално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

27.04.2017 10:11

А папу би дочека ко свога родјеног.

Name

пророк

27.04.2017 07:28

Аууу, више се неће "буздован" Додик ни са тобом поздравити !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.04.2017 07:50

Ста це му његов поздрав кад није добронамјеран и истински.

Name

Јао Баја

27.04.2017 07:37

И владика ти га дурну до јаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бога ми...

27.04.2017 08:08

Бога ми...ста це ово бити...

Name

Миленко

27.04.2017 10:23

Добри владика ради за кеш. Ако нема кеша, нема ни благослова.

Name

Драгутин

27.04.2017 07:53

Америка је највеће ЗЛО овог света!Она производи: кризе,ратове,револуције и отима туђа природна богатства и уништава народе широм света...Не постоји народ на планети Земљи,а да га американци нису малтретирали, злостављали или уништавали...Америка је донела: дрогу,криминал,болести,корупцију,секте, разне лажне идеолигије... овом свету!Огромна већина људи на овој планети трпи у болу и патњи,ратовима захваљујући монструозној политици коју воде САД!Како онда неко уопште може да каже за америку да је ОК?Ми сви смо силом натерани да живимо у делу света који америка силом контролише и држи под својом контролом намећући насилно тим поробљеним народима своју вољу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

27.04.2017 09:22

@ Драгутин Опет ја !! 50 000 " греен цард " ће бити подијељено широм свијета идући мјесец а аплицирало за тих 50 000 мјеста преко 700 000 милиона , толико о вашем ставу !!

Name

Драгутин

27.04.2017 10:42

То су они насилно наметнули тај темпо живота да се свуда бедно живи у свету,а само код њих да је добро, баш због тога да би сви хрлили код њих у САД.То је намерно намештено...По теби у неком логору или затвору где су људи затворени и где имају само храну и спавање,требају ти исти људи да хвале ту управу логора што им даје храну и смештај,јел си то хтео да нам кажеш?Човече схвати да од остатка света који САД контролишу, они су направили радни логор за људе и контролишу све владе у тим земљама,које у својим државам само спроводе оно што они САД од њих захтевају,а само у својој тој САД држави су направили ред и закон,а у осталим државама које су они поробили је катастрофа.Па није Бог створио Планету Земљу и људски свет да се Американци иживљавају над њеним становницима и да раде са њима шта год им је воља?Ако је то суштина живота да Болесни Умови управљају овим светом и да праве ратове, катаклизме народима широм света онда боље да не постојимо сви комплет,него да се поред муке која нас је у животу снашла,још они САД над нама иживљавају и да нас све скупа засипају радиоактивним и медијским отпадом???

Name

Мили

27.04.2017 08:16

Требао је Додик да се поклони и захвали јој за сва добра која су нам прицинили, за сву дјецу коју нам убисе,за све бомбе које нам бацисе, за сву иронију и сарказам који нам прузасеи на крају за то сто веикодусно заститисе све Босњаке сто наса огњиста пустим остависе, је ипак Америка је то, не питај колико коста

ОДГОВОРИТЕ
Name

треба знати

27.04.2017 08:44

А владика се спашава да не оде у Америку, па се одриче пријатеља.

Name

Бојан Нишевић

27.04.2017 08:59

Није Додик то урадио због жртава нашег народа, већ зато што су санкције лично против њега упрте. Тај буздован све своди на лични ниво, његов месарски интелект није способан за другачије дјеловање. Он је на америчком тенку дошао да нас опљачка, то си заборавио?

Name

ре за треба знати

27.04.2017 11:21

Можда се удвара у циљу да ипак пребјегне за Америку...

Name

Блиц++++

27.04.2017 08:27

Од социјализма,до вјерског галопа...Такав је наш народ.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

27.04.2017 08:33

Е баш лијепо. Сад нам је Григорије и потврдио оно што годинама слутимо а то је да ради за Американце и католичку цркву. Наравно да га због тога и занима мјесто у Патријаршији. А ако су неки заборавили ја нисам. Дотични Григрије је годинама био близак и лизо се са Додиком. Није могла проћи ни седмица а да се не сретну и братски по криминалу изљубе. У задње вријеме се је Григорије а вјероватно по савјету својих ментора озбиљно удаљио од Додика. И нема више заједничких кафа испод требињских платана. Углавном Григорије ништа није бољи од Додика. И један и други сједе на народној грбачи. А онај кога хвали Америка јасно је да ради против српских интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конгресмен

27.04.2017 09:02

Сви они који једном оду у америку промијене памет и причу за 180 степени, па тако и преосвећени. Кани се политике и политиканства и сређуј стање у ономе дијелу за који си одговоран. Доведи оне који представљају цркву у ред, а не да они раде шта хоће (попови не живе са женама, а држе парохије), не знају шта ће са парама и аутима, а посебно погледај како се обнавља црква у Мостару. Заиста срамота, имали сте пара колико је требало, а гдје су сада. Видите како католици и исламци обнављају своје вјерске објекте.

Name

Панто Амер.

27.04.2017 08:53

Бајин брат по криминалу,покушава извуци своје дупе.Зато је ова прича намијењена Кормаковој а не нама.Нас овај не шљиви ни два посто,исти је као и Додик али закључио је да би и он могао добити санкције па дај да промијеним плочу.Нецес заварати Српски народ бајни и трули богаташу,јер довољно је сто сад покусавас да се дистанцирас од Додика аус њега и само њега постао си богат.Сви ће те ви бјезати од Милорада кад загусти само нећете моћи побјеци.Има и он вас у шаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

27.04.2017 08:54

За оваке цовјек нема коментар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОЛУЗЕМЉЕ

27.04.2017 08:56

У СВИМ ПОЛУЗЕМЉАМА ПА И ОВОЈ НАШОЈ БАЛКАНСКОЈ ВУКО....... ПОСТОЈИ ЗАНИМЉИВ ОБИЧАЈ ДА ЛОПОВИ СТАЛНО ПРИЧАЈУ КАКО НЕКО КАО НЕ ДА ДА СЕ МИ РАЗВИЈАМО И ОНДА ПО ПРАВИЛУ УПИРУ ПРСТОМ НА ЈЕДНУ АМБАСАДУ. ЛАЖУ. ПРОБЛЕМИ СУ ДОМАЋИ. ЛОПОВЛУК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

27.04.2017 08:59

А шта ћемо Владика са милионима које си зарадио са Бајом твојим великим бившим пријатељем. Не може те ово опрати Владико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

27.04.2017 09:05

Америка је највеће зло у свијету које се, због његове снаге, нажалост мора трпити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Атеиста

27.04.2017 09:28

Он и његови јарани не боје се страшног суда. Они знају да тога нема. Зато граби. Гладеж и грабеж, ето то су они.

ОДГОВОРИТЕ
Name

корни

27.04.2017 10:11

Наметнес наивном народу страх од измисљеног бога и ђавола и кроз тај страх манипулисес масама.То исто раде и политицари.Религија и политика од два брата дјеца.

Name

даиx

27.04.2017 09:32

Мој владико америка је нај веце зло за цовјецанство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

27.04.2017 10:16

Религија је највеце зло за цовјецанство.

Name

Неђо.27.аПРИЛ.2017

27.04.2017 09:37

АМЕРИКА ЈЕ ДОСАДА НАЈ ВЕЋЕ ЗЛО УЧИНИЛА НА СВЕТУ.И НАЈВЕЋИ ЗЛОЧИН УЧИНИЛА ЧОВЕЧАНСТВУ,И ЈОШ ГА ЧИНИ.ДОК ТО ЗЛО НЕКО НЕЗАУСТАВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

27.04.2017 10:33

Лупез.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

27.04.2017 10:47

Шта би са аеродрумом у Требињу, може ли се извозити у Америку вино из (поштено) приватизовани подрума и винограда'

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

27.04.2017 10:51

''Јер Бог је тако заволео свет да је свог јединородног Сина дао,да сваки – ко верује у њега – не пропадне, него да има ве чни живот. Бог, наиме, није послао Сина у свет да суди свету, него да се свет спасењеговим посредством. Ко верује у њега – томе се не суди; а ко не верује већ је осуђен, што није веровао у име јединороднога Сина Божијег .'' Еванђеље по Јовану 3:16-18

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

27.04.2017 11:02

ОВАЈ БИЗНИСМЕН НЕ ТРЕБА НАМА ДРЖАТИ ПРЕДАВАЊЕ ПОГЛЕД МУ ГОВОРИ СВЕ БАВИ СЕ ПРЉАВИМ ПОСЛОМ И КАО САД ПРИЧА БАЈКЕ НИЈЕ ВАЉДА ДА ЈЕ ОН ОТКРИО АМЕРИКУ НАРОДЕ ОПАМЕТИ СЕ СВЕ ЛОПОВ ДО ЛОПОВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

опа бато

27.04.2017 12:30

....................

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнежево

27.04.2017 15:43

Не бојте се лажних Пастира, познаћете их по дјелима њиховим! Слава на висини Богу на земљи мир, међу људима добра воља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

27.04.2017 16:14

Ти стварно мислис да бог постоји у 21 вијеку?

Name

Бојан Нишевић

27.04.2017 19:14

Ти у 21. вијеку стварно мислиш да Бог не постоји?

Name

Е, мој "србине"

28.04.2017 04:16

"Нема Бога, рече безумник у срцу својему". Сазнаћеш у огњу неугасивом, тамо гдје је плач и шкргут зуби.

Name

ре

28.04.2017 06:35

Браво Кнезево ,браво за коментар.

Name

резиме

27.04.2017 15:54

Какавје то Владика који се умјесто са вјером занима са политиком? Сигирно једанод оних са дубоким дзепом а плитком памецу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иди бре..

28.04.2017 07:37

Политика и црква су само покриће за бизнис. И то привилеговани бизнис, за бизнис изван закона, пореза и сличног давежа.

Name

РРС

28.04.2017 04:08

Шалио се Младен Дурић, њему је најважнија земља на свијету Ватикан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола-нико микић

28.04.2017 06:05

Ехуменизам, познато шта он представља и ко се за њега залаже у СПЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вјерник

28.04.2017 06:36

Написи нам да знамо,да будемо информисани.

Name

Муки

28.04.2017 06:45

Не руковањем са амбасадором најаце земље на свијету баја је послао поруку да су сви Срби примитивци а не лицно он.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свети масерати

28.04.2017 10:25

У сваком друштву на свијету религија је ту да чува стоку у тору са што мање трошкова и они то и не крију називајући се пастирима а народ стадом да не буде баш стока. Отуда и "међурелигијска толеранција" јер је боље да је овца у било чијем тору него слободна ко зна шта слободној овци може пасти на памет. То ради и Младен и сконто је да се брзо мјења газда па да се на вријеме дистанцира од старог, можда би баја мало мого и продужити пријатељство ако добро подмаже али хбг празно корито а далеко су Швицарске банке па му се не да ићи по своје. А бог, ако постоји. са овим нема ништа колико ни ја

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

28.04.2017 12:11

Сваста када свестеник ово казе,због цега би уса била ваунија од једне Русије или Кине,ваљда постоје медјународни закони који регулису односе,зар не треба пропагирати једнакост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

28.04.2017 17:11

Ни средњу сколу нема,исао на занат ванредно па кад је видио како је радити побјегао за попа.Сад краде са српских икона,представља се као бискуп,слави са ходзама фтар у цркви,лизе се са странцима.....јадна је мајка која те родила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

28.04.2017 17:12

Све сто си покрао од Срба вратицес са каматом екуменисто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Господин!!!

28.04.2017 18:11

Бави се богословиом... За тебе би требало да је народ исти... а не да ти разроде српски улазиш у политичке воде. Али улазис и америку браниш... Вјероватно са разлогом који је само теби познат. Због таквих американци и мрзе српски народ, јер си ти "цовјек" за једнократну употребу. А такве не воли нико, па ни американци... Али такве (издајнике, цинкаросе свога народа) СWВИ требају, али их нико не цијени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

28.04.2017 18:40

Григорије не живи монашки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Противник григориња и њему слицних

29.04.2017 07:32

И тако ти нама реце господине Дурицу, при том брзо заборавси вријеме од 24.03.-10.06.1999. године. Зар вама "милосрдни андјео" не знаци ниста увазени бискупе? Увјек си био и остао материјалиста и само ти је на уму да сацувас изнесене милионе у највазнију земљу на свијету. Ниси могао доцекати да додирнес тло при повратку из Америке, а да не споменес највеце српске воздове и да им посаљес поруку, да се предају сами у интересу спрског народа. Ти исти су вратили цркву на мјесто гдје јој припада, али си и то заборавио увазени бискупе. Ако си ти, ми нисмо кратког памцења господине Дурицу!

ОДГОВОРИТЕ