Видео: Ајкула јој је одгризла руку, али...

. . . љубав према спорту је све победила! Љубав према спорту некада је јача од свега. . . Ова девојка је једноставно одбила да одустане. Њено име је Бетани Хамилтон (27) и она је светски позната сурферка. Када је на таласима заборави све, па чак и страшну несрећу и напад ајкуле у којем је пре 14 година остала без руке.

Остали спортови 28.04.2017 | 15:45
Видео: Ајкула јој је одгризла руку, али...
Мотивација је основа свега. Велика жеља у спорту увек представља тај тас на ваги који на терену, струњачи или на било ком борилишту донесе превагу. За Бетани није било препрека, таласи су њен живот, а она је дала све од себе да не одустане од спорта.

Ова девојка рођена је на Хавајима, већ са седам година знала је да сурфује. Није јој било потребно много времена да схвати да ће се управо тим спортом бавити, али...



Те 2003. године доживела је нешто страшно. Са братом и пријатељима отишла је на јутарње сурфовање и само захваљујући пукој срећи остала је жива. Док је безбрижно лежала на својој дасци, напала је тиграста ајкула дугачка око пет метара.

Бетани је леву руку држала у води и управо то је било кобно. Ајкула је напала и одгризла горњи екстремитет до рамена. Каже да у првом тренутку бол није био толико страшан, али да је на путу до болнице преживела пакао.

Изгубила је преко 60 одсто крви, а спасила је брза реакција доктора, који је као туриста одсео у оближњем хотелу.

Дуго је остала у болници, али није очајавала, после само 26 дана вратила се сурфу.

Схватила је да је и после свега овај спорт њена највећа љубав и да не жели да одустане.

Објавила је и књигу у којој је описала своју борбу, начин на који је превазишла све недаће. Успела је да се врати међу 50 најбољих, а чак се окитила и титулом у националном шампионату.

Није јој било лако да научи да се сналази са само једном руком, ипак, све је превазишла. Бетани је 2004. године проглашена за спортисту чији повратак је оставио највећи утисак на свет.

Она је данас срећно удата, има сина који попут маме обожава да сурфује.

Живот пише романе, али и пред људе поставља недаће и препреке. Питање је само да ли сте довољно јаки да се ухватите у коштац са њима. Ова девојка је срушила све баријере.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар