Да ли је конкурс намјештен?

Посао психолога у Техничкој школи “Михајло Пупин” у Бијељини добила је кандидаткиња са најслабијим просјеком оцјена и најлошије урађеним тестом и то захваљујући интервјуу на којем је добила најбоље оцјене. То је изазвало незадовољство осталих кандидата који инсистирају да цијели случај испитају инспектори.

Република Српска 26.04.2017 | 21:15
Да ли је конкурс намјештен?
Кандидати који су остали иза прворангиране, а који нису хтјели пред камеру, тврде да су оштећени, те да је посао био “намјештен” за кћерку дугогодишње професорке у овој школи, која предаје машинску групу предмета.

На ранг листи која је истакнута и на огласној табли школе, видљиво је да прворангирана има просјек оцјена 7, а на тесту освојених 1,6 од максимална четири бода. Иза ње тако су остали кандидати са просјеком оцјена 9,6 са далеко боље урађеним резултатима тестова и са дужим временом проведеним на бироу. Пресудио је, очигледно, интервју на којем је прворангирана кандидаткиња успјела да добије максималних шест бодова, док су остали добили по два-три бода.



Све то је изазвало незадовољство осталих кандидата који су се жалили и Инспекторату Републике Српске.

Директор Техничке шклоле “Михајло Пупин” истиче да је Комисија која је оцјењивала кандидате формирана у складу са правилником о пријему радника у средње школе, коју је формирао Школски одбор.

"Директор према правилнику може да присуствује интервјуу, али нема право одлучивања. Никада до сада нисам присуствовао интервјуу, па ни овога пута", рекао је директор Техничке школе “Михајло Пупин” Раденко Тодоровић.

У Инспекорату Републике Српске су нам потврдили да су примили жалбу на провођење конкурсне процедуре за психолога у бијељинској школи.

Сама процедура контроле подразумијева контролу од расписивања самог конкурса, формирања конкурсне комисије, преглед документације самих кандидата, те провођење процедуре бодовања, а у складу са Законом о средњем образовању и припадајућим правилником који регулише запошљавање у средњим школама, објашњава портпарол Инспектората Републике Српске Душанка Макивић.



БН телевизија

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

нн

26.04.2017 19:29

Тресла се гора, родио се миш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нб

26.04.2017 23:08

Тек ће гора да се тресе, сачекај, стрпи се мало најбољи дио тек сљеди. Па ћеш видјети да то није тако обичан миш!

Name

ре нб

27.04.2017 07:54

Ништа бити неће, виђено већ безброј пута. Дође инспектор и каже све ок. Све се слегне. Не би они ни уводили тај интервју да им није била намјера да могу њиме преокренут ситуацију у корист горег студента. Живи били па видјели.

Name

Брле

26.04.2017 19:45

Бас ме занима како це доказати комисија да је бас Славена Рајиц задовољила усмени разговор, а и ови други, ста то нису знали сто је она знала. Немој те се заваравати, то је једини криминални нацин намјестања з апријем у радни однос. Уцињено је веома перфидно да не мозес доказати никаквим цињеницама, уколико комисија казе да је задовољио усмени интервју. Законски легализована превара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

26.04.2017 20:01

Министре оставка,срам те било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дно дна

26.04.2017 20:03

Овдје треба прозвати факултет који оцјењује,значи да оцјене нису компетентне,нека се већ једанпут огласе професори факултета,како оцјењују студенте,значи просјек је мање више небитан у додоленду.Дјецо пишите петиције упите факултетима,нека професори дају своје мишљење ако га имају,нека не шене политачарима.У моје вријеме је просјек оцјена био на првоме мјесту,а није то ни давно било.Сада вјероватно општи дојам подразумјева напућене усне,надограђене нокте,мало јефтине голотиње за јефтине мушкарце,како видим такве нам у посљедње вријеме долазе на посао и чак на руководећа радна мијеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацко

27.04.2017 07:56

Господине, и на факултетима је исто стање. Част професорима који су се прије рата запослили, као уосталом и свим другом који су се школовали раније. Најбољи се нигдје не запошљавају, најбољи може стићи само до другог мјеста, на прво никад.

Name

Е

26.04.2017 20:08

А кад је била хајка на Николу Кудру у Залузанима да је као ОН примио у радни однос дјете погинулог борца, а примала га је комисија, онда је ограницени Мутабзија тадасњи а да нема Дане Малесевица најгори министар просвете, је досао и цовјека 2 мјесеца пред пензију скинуо са посла мимо здраве памети, предмет на суду и наравно градјани РС це платити цовјеку одстету

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

26.04.2017 20:10

Није ово једини случај, него устаљена пракса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

26.04.2017 20:20

Колико сам се оваквих листа нагледао, вазда први иза црте :)!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

26.04.2017 20:42

А ста би рекао да си примљен, радио само тако, сутну те, и поставе дебила?

Name

Бијељина

26.04.2017 20:33

Како кандидати имају поуздане информације везано за чланове комисије, не будите наивни све су то намјештаљке па чије упали и продје. Све је криминализовано, само илузионисти се појавлљују на конкурсима, паметни одоше одавде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.04.2017 21:07

Браво.Не губите дјецо вријеме са бенам,живот је кратак,цијените и волите себе и потуцајте се по њиховим канцеларијама,не губите вријеме са људим чији је ИQ испод нуле,тупани су све упропастили.

Name

Зора

27.04.2017 01:40

Цему коментари када се зна да посао могу данас добити или подобни странацки кандидати , кандидати са добром стелом или пуном ковертом. У Бијељини у коверти мора бити 15 до 20000 КМ. На залост, али то је наса стварност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друг из разреда

27.04.2017 06:16

Кад вец толико информација имате засто се не осврнете на то да је Славена особа са посебним потребама која је факултет заврсила у року и за то вријеме оперисала болесну ногу те са фиксатором оцистила семестар. Сада је зена и мајка. Права је срамота сто јој дрзава сама вец није понудила посао обзиром да су свима пред изборе пуна уста особа са посебним потребама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шики мики

27.04.2017 08:00

Најгоре ми је од свега кад се позивају на школски одбор. Цркох од смијеха јер знам ко се бира тамо и како. Треба му промијенити име јер нема везе са школом, нема тамо просвјетара, тамо су жене политичара, људи који немају везе са школом. Питам се како неко може бити у сколском а да је много мање образован од професора. Али, нисмо ли ми земља апсурда?

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

27.04.2017 09:00

НИЈЕ ЗАВРСИЛА ФАКУЛТЕТ У РОКУ ПА ЗАР ТРЕБА ДА РАДИ А НЕЗНА ОСНОВНА ПИТАЊА ЈОС ИЗ СРЕДЊЕ СКОЛЕ И ОНДА НА ИНТЕРВИЈУ СВЕ ТАЦНО ОДГОВОРИ ПА ТО ЗНАЦИ ДА У СКОЛАМА ДАМО МОГУ РАДИТИ ДЈЕЦА ЊИХОВИ РАДНИКА А МАЛО ЈЕ РУЗНО ИЦИ СА ЗДРАВСТВЕНИМ СТАЊЕМ ИМА ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД И НЕК ЈОЈ ТАМО НАДЈУ ПОСО СЛАЗЕМ СЕ А НЕ ОВАКО КОЛКО ЈЕ ЊИХ СА ТЕЗИМ ОБОЉЕЊИМА ПА НЕМА ПОСО УПРАВО СТО ЈЕ ДРЗАВА ДОЗВОЛИЛА ДА СЕ ПРИМАЈУ ОВАКО ПРЕКО ВЕЗЕ.

Name

Друг из разреда

27.04.2017 10:38

Колико видим ни остали кандидати нису бриљирали текст него имају у просјеку бод висе од ње. Засто се нервирате и писете великим словима постији инспекција која це све утврдити.

Name

Зоро

27.04.2017 15:33

Зашто уопште податци кад на крају постоји фамозни Додиков Интервју.Засто скупљати бодове,кад је интервју читај намјестаљка све.У овој прцији све је криминал и корупција нема шансе да било шта буде боље.Али омладино не пут под ноге него у борбу за своја људска права.Цега сте се препали? Ових љигаваца сто још краватом бришу нос,ових крезубих наказа,чега?Јавно зигосати неправилности,удружити се оборити конкурс,тразити да ти интервјуи буду јавни и да се снимају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јаки

27.04.2017 20:30

ТРЕБА УКИНУТИ ОВЕ КОНКУРСЕ ТО САМО ИМА У ОБРАЗОВАЊУ И НИГДЈЕ ДРУГО

ОДГОВОРИТЕ