Куп: ''Празне пушке'' Војводине и Партизана!

Лоша утакмица на Карађорђу, одлука пада у Београду! Фудбалери Војводине и Партизана одиграли су нерешено без голова у првој утакмици полуфинала Купа Србије.  Очајно издање Воше и Партизана, ваљда ће бити фудбала у реваншу! 

Фудбал 26.04.2017 | 21:10
Куп: ''Празне пушке'' Војводине и Партизана!
На новосадском ’Карађорђу’ виђен је један од најнеинтересантнијих мечева Војводине и Партизана, па ће се о финалисти одлучивати у Београду.

Првих 45 минута није донело ништа осим једне прилике за Николу Трујића, који се у 34. минуту збунио када је изашао испред противничког гола и није извукао ни корнер.

Колико су гости били јалови показује податак да су тек у финишу упутили први шут у оквир гола, а покушао је Тавамба. У другом делу обе екипе играле су нешто оштрије, Евертон је морао да буде замењен због повреде, а опет су Новосађани били ближи поготку.

Најближи у 64. минуту када су покушали Планић и Палочевић након корнера, али је Миленковић одлично изблокирао. Уследило је кошкање Планића и Леонарда, обојица су добила по жути картон због ударања, али је дуел завршен без већих инцидената.

Реванш је на програму је 10. маја на стадиону у Хумској, док се финале игра 27. истог месеца на ’Карађорђу’.

У првом мечу првог полуфинала Црвена звезда је савладала Чукарички у гостима са 4:1 и тако једном ногом већ стигла до борбе за трофеј.

Ни фудбала, ни игре у Новом Саду. Фудбалери Војводине и Партизана одиграли су без голова на стадиону Карађорђе у првој полуфиналној утакмици Купа Србије и јасно је да ће одлука о финалисти пасти у реваншу који се игра 10. маја на стадиону Партизана у Хумској.

Била је ово једна од слабијих партија у сезони и једне и друге екипе, а публика свакако није могла задовољна да напусти трибине. Више је било прекрашаја, падања и разговора са главним судијом Данилом Грујићем него било чега другог.

У сваком случају остали су и једни и други дужни навијачима, а додатна брига за Партизана је повреда Евертона који је морао да напусти игру после дуела са Филипом Малбашићем.

Утисак је да је Војводина била агресивнија него пре четири дана у првенством дуелу, што је можда и логично с обзиром на то да је ипак играла на свом терену.

Тренер Партизана Марко Николић одлучио је да утакмицу почне без једног од најбољих играча, Бразилца Леонарда и то се осетило пре свега када је у питању офанзива домаћег тима.

Нису се, додуше, ни играчи Војводине поготово у првом полувремену истицали, неким приликама. Ипак, најбољу су имали управо домаћи и то у 34. минуту. Бивши нападач Партизана избегао је офсајд замку, изашао сам испред Филипа Кљајића, али онда се потпуно спетљао, чувар мреже црно-белих успео је да га омете и на крају је од свега био гол-аут за госте.

Само за нијансу занимљивије било је оно што се дешавало у другом полувремену на солидно попуњеном стадиону Карађорђе.

Војводина је чешће имала лопту у ногама, а у 62. минуту после корнера са леве стране,Палочевић је био у веома добро прилици, међутим, његов шут је изблокирала одбрана црно-белих.  

Када су у питању прилике које је имао београдски тим, у првом плану некако је биоЛеандре Тавамба. Камерунац је једном у првом и једном у другом полувремену имао солидне покушаје са ивице казненог простора, али то ипак нису били ударци који су угрозили мрежу Роцкова.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар